Een prachtige melodie. De tekst is klaar. Zingen maar! Foto: Peter van der Heij
Een prachtige melodie. De tekst is klaar. Zingen maar! Foto: Peter van der Heij (Foto: )

'Kerst gaat niet alleen over jingle bells'

RUURLO – "Kerst gaat over veel meer dan jingle bells", zegt Tamar Fleischeuer, "het gaat vooral over God en Vrede." Samen met haar zusje Halina en Yara Christiaanse heeft zij een heel mooi lied gemaakt. Het wordt op 14 december tijdens de Kerst-Inn Ruurlo gezongen. Misschien wel door meer dan tweehonderd mensen.

Zondag 10 november werd er hard gewerkt door de drie jongeren in de studio van Yvon Taken waar al zoveel mooie muziek tot stand kwam. Yvon Taken tekent samen met haar collega-muziektherapeuten en dirigenten Ester Wiegerinck en Karin Hukker voor het programma van de 41ste Kerst-Inn Ruurlo, zoals zij dat ook vorig jaar al deden. Het was een feest om te zien hoe deze zes nog heel jonge en iets minder jonge muzikale talenten met elkaar aan het werk waren. Het resultaat mag er zijn.

Rap
Karin Hukker: "Wij wilden beginnen met de tekst van het lied, maar de kinderen wilden liever met de melodie beginnen. We hadden gedacht heel wat uurtjes nodig te hebben, maar het ging allemaal veel sneller. De jongeren wilden er ook een stukje rap in hebben. Kom 14 december maar luisteren in de Dorpskerk hoe dat gelukt is." Toen de melodie er eenmaal was, moest er natuurlijk wel een mooie tekst komen. Halina: "We hebben eerst een heleboel woorden die met kerst te maken hebben op een grote flap-over gezet. Voor de liedtekst begonnen we met de belangrijkste woorden. Eerst hadden we ook al afgesproken, dat het een blij lied moest worden. Kerstmis is een blij feest. Al gauw kwamen er hele zinnen naar boven. Zo hebben we het lied gemaakt." Een belangrijke tekstregel in het lied werd de titel. De werkgroep Kerst-Inn vond het zo'n prachtige titel dat die tot het thema van het totale programma is gekozen. De titel 'Kerst gaat niet alleen over jingle bells' doet recht aan al die andere liederen die tijdens de Kerst-Inn worden gezongen door het Kerst-Inn Projectkoor onder leiding Yvon Taken, kinderkoor Sing a Song onder leiding van Karin Hukker, koor Plica Vocalis onder leiding van Ester Wiegerinck en een groot aantal solisten. Die liederen gaan inderdaad over heel veel meer dan alleen over jingle bells.

Twee uitvoeringen
Vorig jaar was de Dorpskerk bomvol. Daarom is dit jaar gekozen voor twee uitvoeringen: op zaterdag 14 december om 16.00 en om 19.30 uur. Dat heeft als voordeel dat alle bezoekers een goed zicht hebben op de uitvoerende musici. Wie liever niet in het donker naar de Dorpskerk gaat, zoals ouderen en gezinnen met jonge kinderen, kan 's middags komen. De uitvoering duurt ruim een uur. Bezoekers worden verwelkomd met het sonore geluid van de Reurlse Midwinterhoorn Blaozers. Na afloop wordt er in een tent op het Kerkplein warme chocolademelk en glühwein geschonken.

Het volledige programma is te lezen op www.kunstkringruurlo.nl

Kerst gaat niet alleen over jingle bells

In het kerststalletje staat een arreslee
Het is daar gezellig en heel tevree
Alle familie is erbij
En ik voel me heel blij!

Buiten valt er sneeuw, we kunnen lekker sleeën
Samen met z'n tweeën glijden naar beneden.
Onder de boom cadeautjes groot en klein
Oh, wat is kerstmis toch fijn

Refrein
Kerst gaat niet alleen over jingle bells
Maar ook over God en vrede
Zo'n warm gevoel van binnen
Wordt gevierd in alle landen en steden

Sterretjes schijnen in de nacht
Hebben ons een kindje gebracht
Een kindje van liefde, een kindje van trouw
Wij zullen zorgen voor jou

Refrein

Rap:
Kerstvakantie kerstdiner
Vier maar lekker met ons mee
In de kerstboom zit een piek
En wij maken kerstmuziek

De kerstman belt ook bij ons aan
Overal zie je kaarsjes staan
Belletjes klong klang kling
Hoor nu maar hoe mooi ik zing

Refrein
Kerst gaat niet alleen over jingle bells
Maar ook over God en vrede
Zo'n warm gevoel van binnen
Wordt gevierd in alle landen en steden 2x

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden