Rembrandt geeft zelf les aan de kinderen. Foto: PR
Rembrandt geeft zelf les aan de kinderen. Foto: PR (Foto: )

Kunst in de kinderschoenen: 'geïnspireerd door Rembrandt'

RUURLO - Het project 'Kunst in de Kinderschoenen' van de KunstKring Ruurlo opent op vrijdag 29 november om 13.30 uur een tentoonstelling van kunstwerken, gemaakt door de leerlingen van groep 7 van De Driesprong, Kerst Zwart school en Wonderwijs. Het resultaat komt van vier weken creatieve arbeid rondom het thema Rembrandt. Trots tonen de leerlingen de door hen gemaakte kunstwerken. De tentoonstelling, waarvan de opening door de leerlingen zelf wordt verzorgd, is ingericht op de bovenverdieping van het Kulturhus, Nieuwe Weg 5 in Ruurlo en is te zien tot en met 11 december.

Doelstelling
Het doel van Kunst in de Kinderschoenen is om kinderen op een onbevangen manier kennis te laten maken met kunst. Ze te laten zien en ervaren dat 'kunst' niet moeilijk of ver weg hoeft te zijn, maar leuk en uitdagend is. En dat je er veel van kunt leren en genieten. Dat je zelf ook met je handen mooie en onverwachte dingen kunt maken. Dat kunst soms onbegrijpelijk lijkt, maar als iemand uitlegt hoe je kunt kijken, je dan meer ziet dan je ooit had gedacht. En als je aan de slag gaat met een opdracht, dat je vaak meer kunt dan je had gedacht. Op die manier probeert de KunstKring op een speelse manier de creatieve mogelijkheden van kinderen te stimuleren en te bevorderen.

'Het project Rembrandt'
Omdat 2019 het Rembrandt jaar is, sprak het eigenlijk vanzelf dat ook de kinderen dit jaar aan de hand van Rembrandt bij de KunstKring aan het werk zouden gaan. Er zijn bijzondere schilderijen gemaakt van stof en 'gewoon' met verf. De hondjes, waarvan Rembrandt er zo veel heeft getekend en geschilderd, dienden als inspiratiebron om er zelf één te creëren. Of er werd zelf een palet, een kwast en verf gemaakt, net als Rembrandt deed. Dit zijn een paar van de activiteiten waarmee de kinderen enthousiast aan de gang zijn gegaan. De laatste twee jaar is er een nauwe samenwerking ontstaan met De Stichting Muziek en Kunstwijs, zij hebben voor de scholen een voorbereidende les gemaakt met een Power Point presentatie.


www.kunstkringruurlo.nl/exposities

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden