Een deel van de 'cast' van Jong Gelre Ruurlo onder leiding van Bart Tiessink (achterste rij rechts) die druk in de weer is met de revue 'Een rits te ver'. Foto: PR.
Een deel van de 'cast' van Jong Gelre Ruurlo onder leiding van Bart Tiessink (achterste rij rechts) die druk in de weer is met de revue 'Een rits te ver'. Foto: PR. (Foto: )

Jong Gelre maakt komedie 'Een rits te ver' tot revue

RUURLO – Jong Gelre Ruurlo houdt vrijdagavond 22 november en zaterdagmiddag en -avond 23 november weer haar jaarlijkse revue. Dit jaar brengt Jong Gelre Ruurlo in zaal De Keizerskroon echter geen eigen geschreven revue op de planken zoals in de afgelopen jaren maar heeft men de klucht 'Een rits te ver' van de bekende Nederlandse acteur, zanger en schrijver Jon van Eerd 'aangekocht'.

Door Jan Hendriksen

"We hebben dit jaar bewust voor een aangekocht 'stuk' gekozen om de variatie in stand te houden mede omdat we niet de beschikking hadden over een aantal vaste kernleden van Jong Gelre die altijd nauw betrokken waren bij de revue en voor de teksten zorgden", zo laat Miranda Klein Ovink namens Jong Gelre Ruurlo weten. 'Een rits te ver' ging in oktober 2005 in première en betekende de doorbraak voor Jon van Eerd als scriptschrijver. In 'Een rits te ver' speelde Jon van Eerd de eigenaar van een camping die met sluiting wordt bedreigd. 'Een rits te ver' speelt zich af op camping 'De Wielewaal'. Eigenaar Harry Vermeulen gespeeld door Luuk Wezinkhof, wordt geconfronteerd met een grote controle door de gemeente. Iemand heeft boze verhalen rondgestrooid en nu wordt Harry verdacht van nalatigheid in het onderhouden van de veiligheid en hygiëne van de camping. Met behulp van zijn dochter Lies (Britt Nieuwenhave) en hun Chinese werknemer Lang Leng Hop (Tom Bretveld) is Harry wanhopig bezig de camping tip top in orde te maken voordat de inspecteur zal arriveren. Het is druk op de camping en het is niet duidelijk wie nu precies de inspecteur is. Daarbij maken een aantal misverstanden waarbij Norbert (Anouk Hulshof), (een veeleisende ornitholoog), Jasper (Harm Mulder), een jongeman met een dubbele agenda en Maya (Britt Wezinkhof), een ordinaire vrouw het er niet eenvoudiger op. Daarnaast komt Karin (Gwen Meerbeek) op de camping, maar waarom?
Komt Harry er achter wie nou de inspecteur is? En krijgt hij op tijd de camping in orde voor de controle? Dat zijn de grote vragen in de komedie die uit twee bedrijven bestaat. Bart Tiessink is als regisseur de uitdaging aangegaan om van de sprankelende komedie een revue geheel te maken.

Zang en dans
Dit jaar verzorgen Floor van Zijtveld en Lisanne Schoppers de dans. Floor Evers en Miranda Klein Ovink zullen weer op het podium verschijnen met zang. En de jongens van de bouw zijn onder leiding van Nico Mennink en Tim Hulshof weer druk bezig geweest om een mooi decor in elkaar te timmeren. Zonder sponsoring zou het voor Jong Gelre Ruurlo onmogelijk zijn om de revue op de planken te krijgen. Mede daarom heeft men er dit jaar voor gekozen om zaterdagmiddag toch een gratis voorstelling voor ouderen (65+) te verzorgen waarbij een vrije gift op prijs wordt gesteld. Daarnaast is er dankzij de sponsoren een verloting met mooie prijzen.

Kaarten
Is men nieuwsgierig geworden. Kom dan vrijdag 22 november of zaterdag 23 november naar De Keizerskroon. Vrijdagavond 22 en zaterdagavond 23 november zal de zaal beide avonden om 19.30 uur open gaan en om 20.00 uur het toneeldoek. Zaterdag 23 november begint de middagvoorstelling om 14.00 uur, de zaal zal dan om 13.30 uur geopend worden. Voor volwassenen en kinderen is de toegang op zaterdagmiddag vijf euro. Voor 65+ gratis entree. Kaarten voor de vrijdag- en zaterdagavond kosten acht euro. Kaarten kan men reserveren bij De Keizerskroon, tel. 0573 451416, of via de Facebookpagina van 'Revue Jong Gelre Ruurlo'.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden