Locatiepaaltjes plaatsen op de plekken waar een kunstwerk komt. Foto: PR
Locatiepaaltjes plaatsen op de plekken waar een kunstwerk komt. Foto: PR (Foto: )

Kunstenaars als eerste op Kunstwandelroute

BORCULO - De kunstenaars zelf zijn de eersten die een wandeling mogen maken over de Kunstwandelroute van Kunstkring B-Art in Borculo die in de zomer van 2020 zal plaatsvinden. Een aantal van hen wil zich eerst een beeld vormen van de omgeving voor ze zich definitief inschrijven om op de route een kunstwerk te laten zien. Anderen willen kijken of hun plan in de praktijk haalbaar is of welke plek ze het meest geschikt lijkt voor hun schepping.

De eerste rondleiding is op zaterdag 16 november. Er hebben zich al kunstenaars ingeschreven voor de kunstroute van 2020. Sommigen hebben al een redelijk helder plan over wat ze willen maken; anderen hebben voldoende zelfvertrouwen in hun creatieve talent om te weten dat ze de komende maanden kunnen benutten om enkele ideeën uit te werken en een keuze te maken. Op de website van Kunstkring B-Art is weliswaar een kaartje van de wandelroute te zien, maar daarop is niet zichtbaar hoe de omgeving ter plekke er uitziet en waar je wel of juist niet een creatie mag zetten, hangen of leggen. Want dat kan en mag niet overal. De reden daarvan is dat op de geselecteerde gebieden eerst een flora & faunacheck moet worden verricht om te voorkomen dat er straks kunstwerken geplaatst worden op plekken waar beschermde of kwetsbare natuur aanwezig is.
Op een aantal plaatsen heeft Staatsbosbeheer die plekken al aangegeven met een paaltje met oranje bovenkant. Maar wellicht zijn er nog veel meer en ook andere vragen. En daarom leidt Dolf Bierhuizen zaterdag kunstenaars/aspirant deelnemers rond langs de route en geeft hij nadere tekst en uitleg over de locaties, de mogelijkheden en beperkingen. De rondleiding start om 10.00 uur bij Boerderijmuseum De Lebbenbrugge. Op 30 november en op 14 december zijn er nog twee van dergelijke rondleidingen gepland. Kunstenaars die mee willen lopen moeten dat per e-mail melden aan abierhuizen@gmail.com.
En als zij graag iets willen laten zien kunnen zij zich tot 31 december inschrijven bij Kunstkring B-Art.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden