Vogeltentoonstelling in Neede

NEEDE - Vogelvereniging Borculo/Neede houdt op 16 en 17 november de jaarlijkse vogeltentoonstelling, ditmaal in samenwerking met vogelvereniging De Berkel uit Eibergen. In de zalen van café/restaurant De Olde Molle in Neede (Diepenheimseweg 21) is de bonte verzameling te bekijken.

De verenigingen hebben de samenwerking gezocht om een redelijk aantal vogels voor de keurmeesters ter tafel te kunnen brengen en uiteraard aan het publiek te tonen. Dat is bijna niet te vermijden omdat het aantal kwekers afneemt en derhalve ook het aantal inzendingen voor een tentoonstelling. Met deze opzet kan toch een bepaalde continuïteit worden gewaarborgd.
Op die manier hebben de verenigingen dit jaar een kleine 350 vogels bij elkaar kunnen brengen, bestaande uit 135 kleurkanaries, 32 vorm- en postuurkanaries, 121 tropen en bastaarden en 54 gras-en grote parkieten. Daarmee kan de liefhebber een mooi plaatje worden aangeboden. Dit jaar komt er een vijftal keurmeesters van de NBVV om de vogels op deskundige wijze te beoordelen. De inzenders kijken daar uiteraard naar uit.
Vrijdagavond 15 november wordt de tentoonstelling geopend en worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Op zaterdag 16 november van 10 tot 17 uur en zondag 17 november 2019 van 10 tot 15 uur is de tentoonstelling voor het publiek toegankelijk. Ter dekking van gemaakte kosten is de entree bepaald op 1 euro. Op zondagmorgen is er van 10 tot 12 uur tevens de alom bekende vogelmarkt, waar geïnteresseerden na opgedane inspiratie direct hun eerste aankopen kunnen doen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden