Workshop mantra zingen in Dorpshuis Ruurlo

RUURLO - Het liedje met de tekst "Opzij, opzij, opzij, we hebben ongelofelijke haast. We moeten rennen, springen, vliegen, doorgaan, …. enz.?" zal op donderdag 14 november niet worden gezongen in het Ruurlose Dorpshuis. Integendeel: daar wordt juist een workshop gegeven waarin wordt onthaast. Door mantra-zingen. "Vanuit de ademhaling gaan we naar zingen toe. Je kunt heerlijk bewegen op de muziek die jij zelf voortbrengt. Klank en zingen kan je helpen los te komen uit de dagelijkse sleur. Misschien heb je er nog nooit zo over nagedacht, maar de combinatie van zingen, bewegen en je lijf ervaren geeft alertheid, concentratie, ontspanning en plezier", zegt Gerrie van der Horst, die de workshop verzorgt.

Zij vertelt: "Na een dag van 20 km wandelen ontdekte ik dat al mijn vermoeidheid verdween, door te neuriën. Je kunt ervaren dat je de stress van het leven weer kunt loslaten door bezig te zijn met muziek en zingen. Mantra-zingen kan een middel zijn om weer dichter bij jezelf te komen. Vanuit mijn opleiding heb ik verschillende manieren gevonden om dicht bij mezelf te komen, om dichter te komen bij wie je als mens bent."
Wie van zingen houdt, wil leren onthaasten en van gezelligheid houdt is welkom bij de workshop. Die wordt gegeven van 19.30 tot 21.30 uur in 't Dorpshuis Ruurlo (in de bibliotheek, Dorpsstraat 74). De kosten voor deelname bedragen 3 euro. Dit is inclusief een consumptie.
Graag van te voren aanmelden op dinsdag-of vrijdagochtend bij de gastvrouwen, via e-mail: dorpshuisruurlo@gmail.com of per telefoon 06-13917062. Overige activiteiten zijn ook te vinden op de website.

www.dorpshuisruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden