De familie Bannink aan Scholtenhof 6 had de mooiste tuin in de categorie grote tuinen. Foto: PR.
De familie Bannink aan Scholtenhof 6 had de mooiste tuin in de categorie grote tuinen. Foto: PR. (Foto: )

Mooiste tuinen van Barchem

BARCHEM - De families Dijkman en Bannink (2x) hebben de mooiste tuinen van Barchem. Dat is het oordeel van de keurmeesters van de Lochemse afdeling van Groei en Bloei. Afgelopen jaar werden de tuinen driemaal door de keurmeesters beoordeeld. Zaterdag tijdens de Barchemse Preuverieje op het Dorpsplein werden de winnaars bekendgemaakt.

Door Jan Hendriksen

Na drie keuringsronden bleven 39 tuinen over die verdeeld over vier categorieën meedongen naar een prijs. In de klasse grote tuinen ging de eerste prijs naar de familie Bannink, Scholtenhof 6. De tweede prijs in deze categorie ging naar de familie Nijhof en Ten Brinke aan Ruurloseweg 35 en de derde prijs naar de tuin van de Zwiepseweg 165a (Zwiep).
In de categorie kleine tuinen werd de familie Dijkman uit de Van Damstraat 10 eerste, tweede de familie Lievestro (Eekvenne 27) en derde de familie Kiezebrink aan de Omloop 5. Familie Bannink aan de Lochemseweg 7 had de mooiste tuin in de categorie speciale tuinen. Tweede in deze categorie werd de familie Holland (Bergweg 4) en de familie Schulenbarg (Beukenlaan 19) eindigde als derde.
Bij de categorie midden-tuinen werd de familie Bannink aan de Lochemseweg 6 ook eerste, de familie Kok aan aan de Lochemseweg 19 tweede en als derde eindigde de familie Hilhorst aan de Heidehoflaan 24. Tevens werd de familie Bannink aan de Lochemseweg 6 tot algeheel winnaar uitgeroepen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden