Koninklijke onderscheiding voor drie vrijwilligers brandweer Barchem

BARCHEM - Drie vrijwilligers van de brandweer Barchem hebben op zaterdag 9 november een koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Burgemeester Sebastiaan van 't Erve van de gemeente Lochem reikte de versierselen uit aan Hans Welbergen, Jarno Koeleman en Bert Nijenhuis, die respectievelijk sinds 1991, 1994 en 1999 actief zijn voor het Barchemse korps.

De koninklijke eer viel de drie brandweermannen te beurt tijdens de jaarlijkse korpsavond van de gezamenlijke vrijwillige brandweerkorpsen uit de gemeente Lochem van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Deze vond plaats bij Recreatiecentrum De Heksenlaak in Barchem.
Met de uitreiking voorkomt de gemeente Lochem dat de brandweervrijwilligers een lintje zouden mislopen. Met ingang van 1 januari volgend jaar stopt namelijk de regeling waarmee brandweervrijwilligers automatisch in aanmerking komen voor een onderscheiding, als ze na meer dan twintig jaar afscheid nemen.
In totaal werden tijdens de korpsavond 23 koninklijke onderscheidingen uitgereikt. "Wij waarderen de inzet en de langdurige trouwe dienst van onze vrijwillige brandweermannen enorm. Daarom hebben wij deze onderscheidingen aangevraagd, voordat de regeling zou vervallen", aldus burgemeester Van 't Erve.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden