Het AGK in het gemeentehuis van Berkelland. Foto: PR.Foto
Het AGK in het gemeentehuis van Berkelland. Foto: PR.Foto"PR

50-jarig AGK Borculo trakteert op Mozart en Vivaldi

Algemeen

BORCULO - Het Achterhoeks Gemengd Koor (AGK) Borculo onder leiding van Ina Sprick – de Wilde presenteert op zondag 24 november een feestelijk concert in de Grote Kerk, Kerkplein 1 in Neede. Het koor dat dit jaar haar 50-jarig jubileum viert wordt begeleid door Projectorkest Twente (PoT). Op het programma staan het Gloria van A. Vivaldi en de Missa Brevis KV275 van W.A. Mozart. Als intermezzi worden Hornpipe uit de Watermusic van G.F. Händel en delen van het Concerto grosso van Arcangelo Corelli uitgevoerd. Het concert begint om 15.00 uur.

Het concert vormt de feestelijke afsluiting van een jaar vol muzikale festiviteiten. In maart gaf het AGK samen met de eveneens jubilerende koren Chr. Zangvereniging De Lofstem en het Borculo's Mannenkoor een driekorenconcert in het Muziekcentrum Borculo. Eind mei nam het koor deel aan Mozart in Zutphen in de monumentale Walburgiskerk. Tijdens dit grootse evenement werden achttien missen van Mozart door achttien regionale koren ten gehore gebracht waaronder het AGK Borculo. Nu dus als sluitstuk het uitvoeren van de twee genoemde muziekstukken begeleid door het Projectorkest Twente. "Wij wilden voor ons jubileumconcert echt uitpakken met een mooi orkest en solisten. We hebben dan ook heel veel zin om deze twee geweldige muziekstukken te gaan uitvoeren", zo zegt dirigente Ina Sprick.
Het Projectorkest Twente onder artistieke leiding van Irene de Bruin is ontstaan uit een jarenlange traditie van diverse concerten, koorbegeleidingen en muziekproducties. Het bestaat uit een mix van professionele musici, conservatoriumstudenten en vergevorderde amateurs. De vijf solisten zijn afgestudeerde en nog studerende conservatoriumstudenten. Organist Henk Linker neemt de orgelpartijen van het Gloria van Vivaldi voor zijn rekening. Het AGK verwacht een grote opkomst bij de uitvoering van deze bekende en fraaie muziekstukken.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Tabak en Wijn en Zo, Veemarkt Borculo,Tabakorie Rona, Oudestraat Neede en vanaf 14.30 uur in de kerk.
Prijs inclusief consumptie 17,50 euro – voor kinderen tot en met 12 jaar 7,50 euro.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1819 en Stichting Fonds 2013.


www.agk-borculo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant