Voorzitter AVO Ruud Calis en filmer Hans Scherjon tijdens het regio AVO filmfestival. Foto: Tonny Jansen
Voorzitter AVO Ruud Calis en filmer Hans Scherjon tijdens het regio AVO filmfestival. Foto: Tonny Jansen

Nationaal Filmfestival in Lochem

LOCHEM - Het NOVA-filmfestival is een jaarlijks georganiseerd evenement, dat vorig jaar in Vlissingen plaats vond. Dit jaar is het filmfestival in Lochem, georganiseerd door de Audiovisuele Vereniging Oost (AVO), waar ruim 40 genomineerden uit Nederland in de schouwburg van Lochem strijden om het Laureaat: de prijs voor de beste film van het festival en tevens verkozen tot meest gewaardeerde amateurfilm van Nederland. De opening van het filmfestival zal plaatsvinden door wethouder van de gemeente Lochem Henk van Zeijts. Het Laureaat en alle andere prijzen worden aan het eind van de dag bekend gemaakt en uitgereikt.

De AVO is een bundeling van 13 videoclubs in Overijssel en een deel van Gelderland en tevens één van de 8 regio's in Nederland die vallen onder de federatie NOVA - Nederlandse Organisatie Van Amateurfilmers. Films die aan dit filmfestival mogen deelnemen komen uit die 8 regio's. In elke regio wordt een filmfestival gehouden met films tot een maximale lengte van 30 minuten. Uit de AVO-regio doen twee films mee aan dit filmfestival. Een film van een lid van de filmgroep 't Accent uit Gorssel en een andere film komt van een lid van videoclub D'r op Oet uit Nijverdal

Naast 3 gequoteerde juryleden zitten dit jaar in Lochem ook 2 gastjuryleden uit het oosten van het land in het panel. Rudie Kreunen uit Hengelo (Gld.) en Fons Rouwhorst uit Vorden.
Publieksprijzen worden door het publiek zelf bepaald voor de beste fictie en beste non-fictiefilm.

Het filmfestival heeft een tweeledig doel namelijk een competitie voor de amateurvideofilmers maar ook het toegankelijk maken voor een breder publiek dat kan genieten van films als hobby en vrijetijdsbesteding.
Zaterdag 2 november om 10.00 uur kunnen liefhebbers genieten van 20 films en op zondag 3 november vanaf 9.45 uur van 15 films in de Schouwburg in Lochem.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden