Coby Bats (tweede rechts) was op bezoek in het laboratorium in Utrecht. Foto: PR
Coby Bats (tweede rechts) was op bezoek in het laboratorium in Utrecht. Foto: PR (Foto: )

Glazen Huis Mariënvelde voor twee goede doelen

MARIENVELDE/RUURLO – Een vijftal Mariënvelders zullen komend weekeinde 48 uur gaan strijden om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Stichting MS Research en Stichting Muco & Friends (Taaislijmziekte). Op vrijdagavond 1 november om 19.00 uur zullen zij namelijk het Glazen Huis betreden dat wordt gecreëerd in Café Wieggers in Mariënvelde.

Door Jan Hendriksen

De doelstelling van Stichting Muco & Friends is het inzamelen van geld voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar CF en het organiseren van publieksacties om CF onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Stichting Muco & Friends verkoopt apen en het geld dat wordt opgebracht door Muco & Friends wordt overgemaakt naar wetenschappelijk onderzoek.
In Ruurlo zijn deze apen voor acht euro
te koop Bij Heppe aan het Kerkplein. Momenteel steunt de Stichting Muco & Friends twee onderzoeken, te weten het onderzoek 'Helpende handen om CF te genezen' van Professor Ineke Braakman en de projecten van Jeffrey Beekman. Onlangs bracht een delegatie van het Glazen Huis Mariënvelde een bezoek aan het laboratorium van Stichting Muco & Friends in Utrecht na een lezing van professor Ineke Braakman waarbij ook Trees Heppe en Coby Bats uit Ruurlo aanwezig waren. De dochter van Coby Bats, Lianne overleed anderhalf jaar geleden op 29-jarige leeftijd aan CF.

Het Glazen Huis Mariënvelde vindt plaats eens in de twee jaar en dit is de derde editie alweer. Voor het eerst is er voor gekozen om voor twee doelen geld op te halen. De voornaamste reden is dat beide ziektes bekend zijn in Mariënvelde en omgeving. Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 november worden er vele activiteiten georganiseerd. Van auto's wassen tot kruisjassen en van darten tot een spelletjesmiddag. Uiteraard kost deelname daaraan een kleine vergoeding voor het goede doel. Iedere avond sluit een band de avond af. Zondagavond zal om 19.00 uur het eindbedrag bekend worden gemaakt samen met een afvaardiging van beide goede doelen.
In het Glazen Huis is iedereen welkom, voor de gezelligheid of om een plaatje aan te vragen. Op vrijdag 18 oktober is er een online veiling van start gegaan met geweldige artikelen die men te danken heeft aan verschillende bedrijven en sponsoren. De veiling loopt digitaal door tot vrijdag 1 november 2019 om 23.59 uur. Heeft men interesse in een van de mooie artikelen, dan kan men reageren met een bod, dat in ieder geval hoger is dan dat van de voorganger. De eindveiling is op zaterdag 2 november om 20.00 tot 21.30 uur in Café Wieggers.

De link naar de veiling is: www.facebook.com/events/667531800402104/.

Meer berichten