Zonnebloem laat oude tijden herleven

Algemeen

GEESTEREN/GELSELAAR - De Zonnebloem afdeling Geesteren-Gelselaar laat oude tijden herleven. Op woensdag 6 november is er een middag met historische films van Gelselaar en Geesteren. Voor vele Zonnebloemgasten zullen het beelden zijn die veel herinneringen oproepen en beelden van herkenning. Zo is te zien hoe in de jaren '60-'70 van de vorige eeuw nog heel veel handwerk werd verricht op het boerenland en op de boerderij. De naobers hielpen elkaar met de roggeoogst, aardappelen rapen.

In de loop der jaren is er veel gemoderniseerd, verdwenen of geheel vernieuwd. Het handwerk heeft plaats gemaakt voor machines, de trek- en werkpaarden zijn verdwenen. Daarvoor in de plaats rijden er nu tractoren, combines, enzovoorts. De koeien worden al lange tijd niet meer met de hand gemolken; daarvoor heeft bij sommige boeren zelfs de robot al zijn entree gedaan .
De auto was nog niet zo ingeburgerd als tegenwoordig, nu is dat bijna ondenkbaar, want bijna elk huisgezin heeft wel één of meer auto's bij de deur staan.
Iedereen is welkom om te komen genieten onder het genot van hapje en drankje op 6 november in dorpshuis De Zonnekamp in Geesteren. Aanvang 14.30 uur. Opgave zoals gebruikelijk bij Jannie Kreunen (tel. 481421) of bij Loura Ruiterkamp (tel. 481374). Voor vervoer kan worden gezorgd, als men dat even laat weten bij opgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant