Het team van Keurslagerij Kuenen. Foto: PR
Het team van Keurslagerij Kuenen. Foto: PR (Foto: )

Keurslager Kuenen 'Leukste slagerij van Gelderland'

RUURLO - Afgelopen week is het team van Keurslager Kuenen uit Ruurlo tot 'Leukste slagerij van de provincie Gelderland' gekozen. Tussen 11 en 16 oktober kon het publiek een stem uitbrengen op de actie 'Leukste slagerij 2019/2020' die ieder jaar door de Stichting Slavakto wordt georganiseerd. Door de winst in Gelderland dingt Kuenen automatisch mee naar de titel 'Leukste slagerij van Nederland'.

Aan tafel zitten Rolande en zoon Jeroen Kuenen, zichtbaar verheugd met de titel. "We hebben een 9,5 gekregen van onze klanten," begint Rolande," want feitelijk hebben zij ons aan de titel geholpen. Bij het uitbrengen van de stem kon men een rapportcijfer geven voor diverse onderdelen, zoals kwaliteitsverhouding, klantvriendelijkheid en assortiment. Verder kon men aangeven welke verbeterpunten ze nog zagen. De uitslag zegt iets over het team waarmee we hier werken en ons vakmanschap dat we iedere dag weer ten volle inzetten. Een 9,5 is natuurlijk een bijna perfect cijfer, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Welke verbeterpuntjes de klant voor ons ziet, weten we nog niet. De inhoud van de uitslag, een zogenaamd benchmarkrapport, krijgen we nog toegestuurd. Met deze titel op zak mogen we meedoen aan de landelijke verkiezing. Die wordt in Amsterdam gehouden."

De zestien teams uit geheel Nederland (twaalf provinciewinnaars en vier beste nummers twee) moeten daarvoor diverse opdrachten uitvoeren, waarbij creativiteit en vakmanschap voorop staan. Iedere ronde worden maximaal drie leden van een team ingezet. Zij strijden dan tegen een ander team. Wie tegen wie strijdt, wordt per loting bepaald. In de achtste finale gaat het vervolgens om een feestelijke, winterse barbecue voor vier personen waarbij ook de aankleding van de tafel meetelt. Eveneens moet er een volledig nieuw product worden gepresenteerd en een gezonde snack worden ontwikkeld. De winnaars daarvan strijden weer door met diverse andere opdrachten totdat uiteindelijk een team de titel krijgt. De bekendmaking daarvan geschiedt op 4 november."
Jeroen Kuenen zit in het laatste jaar van zijn opleiding. Hij heeft bewust gekozen om zijn ouders op te volgen als slager. Zijn plan is om zich vooral op de jonge gezinnen te richten, waarbij de social media een belangrijk hulpmiddel zijn. Hij wil meer de publiciteit zoeken en de binding met de klant versterken. Ook ziet hij zeker nog mogelijkheden voor verbeteringen in assortiment en kwaliteit. Een ding staat vast, Team Kuenen gaat voor de winst!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden