Voor de editie van Reurle Live 2019 worden muzikanten, zangers en zangeressen gevraagd. Foto: PR.
Voor de editie van Reurle Live 2019 worden muzikanten, zangers en zangeressen gevraagd. Foto: PR. (Foto: Gerald Fisser)

Volgend jaar weer Reurle Live bij Septemberfeesten

Organisatie op zoek naar muzikaal talent

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Terwijl de sporen van het Septemberfeest 2019 nog licht zichtbaar zijn in de Blikmansweide staan de eerste voorbereidingen voor de editie van 2020 alweer voor de deur. Na de uitermate succesvolle Reurlse Proms Night vindt er volgend jaar op donderdagavond 10 september tijdens de Septemberfeesten namelijk weer een Reurle Live plaats. De organisatie van Reurle Live is voor de vijfde editie daarom alweer op zoek naar muzikaal talent dat volgend jaar de feesttent weer in vervoering zal brengen.

Dus wie een instrument bespeelt of beschikt een zangstem en wil men dat ook wel eens laten horen op een prachtig podium? "Dan kan men zich aanmelden en wie weet sta je volgend jaar dan te 'shinen' in een volgepakte feesttent. Heb je al eerder meegedaan? Geen probleem, dan weet je hoe het werkt. Heb je nog nooit meegedaan, maar twijfel je nog? Niet doen, grijp je kans! Hoe dan? De website www.reurle-live.nl is in een nieuw jasje gestoken en de inschrijving voor 2020 verloopt via die website", zo verklaart Peter Tesselaar namens de organisatie. Er zijn niet zoveel voorwaarden om mee te kunnen doen. Peter Tesselaar: " Maar je moet wel een relatie hebben met Ruurlo. Podiumervaring is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. Wel moet je een instrument goed kunnen bespelen of een goede zangstem hebben. Je staat volgend jaar tenslotte voor een volle feesttent op het podium. Verder wordt er geoefend op de vrijdagavond bij café Nijenhuis volgens een schema dat vooraf bekend wordt gemaakt." Nadere informatie staat allemaal op de website. Houd het Achterhoek Nieuws goed in de gaten en wordt volger via Facebook https://www.facebook.com/ReurleLive.

'Reurle voor Reurle'
In 2013 vond de eerste editie van Reurle Live plaats nadat in 2012 de huidige organisatie elkaar hadden ontmoet tijdens een uitvoering van Zieuwent Live. Peter Tesselaar: "Onder het genot van goeie muziek en een biertje waren we ervan overtuigd dat een dergelijk evenement ook in Ruurlo zou slagen en voilá: Reurle Live deed zijn intrede. Het idee werd voorgelegd aan de Oranjevereniging Ruurlo die ons de volledige medewerking hebben verleend. Na een oproep te hebben geplaatst, hebben een aantal muzikanten en zangers/zangeressen uit Ruurlo gedurende een halfjaar een veelzijdig repertoire hadden ingestudeerd, variërend van Nederlandstalig, Duitse medleys, rock 'n roll, golden oldies, blues en zelfs enkele mooie ballads."Voor zowel de deelnemers als het publiek was de eerste Reurle Live een groot succes. Ook in 2014, 2015 en 2017 was Reurle Live present tijdens de Septemberfeesten en was de tent bomvol en werd er wederom een prachtig repertoire opgevoerd met verrassende zangers, zangeressen en muzikanten. Reurle Live betekent inmiddels een groot muzikaal feest in een dampende tent met laaiend enthousiaste muzikanten. Geen gewoon feest, maar een muzikale avond onder het motto 'Reurle voor Reurle'.

Behouden blijven
Volgend jaar zal echter de voorlopig vijfde en laatste editie van dit mooie muzikale evenement georganiseerd worden door de Reurle Live commissie bestaande uit Ton Tolkamp, Peter Tesselaar, Hans ter Horst en Peter Weenk. Het viertal wil volgend jaar het 'organisatiestokje' daarom graag doorgeven aan andere 'Reurlsen' die in de toekomst dit prachtige evenement willen blijven organiseren. "Want het zou toch prachtig zijn dat dit evenement in de toekomst voor Ruurlo behouden blijft. Wie belangstelling heeft om het 'organisatiestokje' over te nemen is van harte welkom. We komen graag met diegenen in contact", aldus Ton Tolkamp die steevast de presentatie van Reurle Live voor zijn rekening nam. Zo ook de editie van volgend jaar waarvoor zich inmiddels al ruim twintig muzikanten/ zangers/zangeressen aangemeld hebben. "Maar dat aantal kan en moet nog flink uitgebreid worden", aldus Peter Tesselaar die laat weten dat het repertoire voor de editie van volgend jaar uit de meest succesvolle nummers uit de vier voorgaande edities zal bestaan. De vijfde editie wordt dan ook gepresenteerd onder de titel 'The best of' met de welwillende medewerking van: Oranjevereniging Ruurlo, Stichting De Weide (Ruurlose horeca) en sponsor Supermarkt Plus Kogelman.

Meer berichten