Ashley en Kevin Rhebergen in hun Theehuis De Busker. Foto Rob Weeber
Ashley en Kevin Rhebergen in hun Theehuis De Busker. Foto Rob Weeber (Foto: )

Theehuis van Ashley (20) en Kevin (18) bestaat tien jaar

GEESTEREN - "We willen een eigen ruimte en wel in de schuur". Die vraag zou het begin geweest zijn van Theehuis De Busker op de boerderij aan de Geesterse Broekweg. Moeder Rhebergen zag de gewenste plek niet erg zitten met het oog op alle spullen die er al stonden, zoals de wasmachine. Wellicht was een extra slaapkamer dan een beter idee. Maar Ashley (20) en Kevin (18), toen nauwelijks tieners, hielden voet bij stuk en bogen slim hun vraag om van jeugdhonk naar theehuis. En zo ontstond theehuis De Busker, inmiddels al tien jaar een begrip voor veel fietsers. Toen al was er aandacht in deze krant voor het initiatief van Ashley en Kevin, vanwege de zeer jonge leeftijd. Nu dus opnieuw, vanwege het tienjarig bestaan.

Door Rob Weeber

Er was één eis vanuit de ouderlijke kant: als je het doet, dan moet het goed en professioneel. Wie het Theehuis De Busker bezoekt, waant zich even terug in de(boeren) tijd. Rood-wit geblokt tafelkleed en boerenbont servies roepen sfeerachtige herinneringen van vroeger op. Het geheel is ingericht naar de ideeën van de kinderen. De bezoeker krijgt bovendien de lekkerste dingen voorgeschoteld. Alles is zelf vers klaargemaakt met de beste ingrediënten. Het woord theehuis doet het initiatief eigenlijk tekort. Er wordt ook koffie geschonken, high tea aangeboden en barbecue verzorgd. Verder staan pannenkoeken, tosti's en uitsmijters op de kaart. Zelfs een lunch op locatie is mogelijk. De grootste groep die het theehuis aangedaan heeft, staat op 88 man, maar die passen niet allemaal binnen. Doorgaans komen er fietsers, veel fietsers, vooral in het zomerseizoen op de zondag. Dat de kwaliteit en service gewaardeerd wordt, bewijzen wel de mooie recensies die op de site eet.nu vermeld staan. Het theehuis krijgt in totaal een score van 9,6. De jonge leeftijd toen en de tijd voor de studie van beide kinderen nu, maakt dat het theehuis een echte familieaangelegenheid is. De gekozen studies wijzen vooralsnog niet naar een carrière in de horeca, maar helemaal uitsluiten doen ze het niet. Mede door het enthousiasme van de ouders voor het initiatief, kan het theehuis het gehele jaar geopend zijn.

Saillant detail is ook dat beide kinderen al jaren het Achterhoek Nieuws rondbrengen in het buitengebied bij Geesteren. Per week fietsen ze 31 km.
Theehuis De Busker is gelegen aan de Geesterse Broekweg 1, Geesteren. Hert ligt op de route tussen de bekende fietsknooppunten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden