Computercursus voor beginners in Bibliotheek

BERKELLAND - In oktober/november starten er in de Berkellandse Bibliotheken diverse computer- en tabletcursussen voor beginners, Klik & Tik geheten. Deze cursussen zijn uitermate geschikt voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de computer of tablet. Voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is deze cursus gratis.

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Men kan vanuit de luie stoel winkelen of een reis boeken. Of met de computer of tablet vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook de bankzaken en belastingen moeten steeds vaker door iedereen zelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk.
De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen wordt geleerd hoe internet werkt, maar ook leert men om te gaan met de laptop of tablet. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. De cursussen bestaan uit module van zes lessen. Als men zelf een laptop (in het geval van Klik & Tik 1 voor de laptop/pc) bezit, dan zou het fijn zijn als men deze meeneemt. Heeft men dit niet, dan kan men tijdens de cursus gebruik maken van apparatuur van de Bibliotheek. Voor de Klik & Tik cursussen op de iPad of Android-tablet dient men het eigen apparaat mee te nemen naar de cursus.

De volgende cursussen worden binnenkort aangeboden: de Bibliotheek Ruurlo: Klik & Tik 1 (laptop/pc) vanaf 28 oktober (15.00-16.30 uur); de Bibliotheek Ruurlo: Klik & Tik 2 (laptop/pc) vanaf 28 oktober (13.00-14.30 uur); de Bibliotheek Borculo: Klik & Tik 1 (laptop/pc) vanaf 4 november (9.30-11.00 uur); de Bibliotheek Borculo: Klik & Tik (Android-tablet) vanaf 5 november (9.30-11.00 uur); de Bibliotheek Eibergen: Klik & Tik 1 (laptop/pc) vanaf 6 november (9.00-10.30 uur); de Bibliotheek Eibergen: Klik & Tik (iPad) vanaf 9 november (13.00-14.30 uur); Kleintje Bieb Rietmolen: Klik & Tik (iPad) vanaf 6 november (10.00-11.00 uur).

Wie wil deelnemen kan zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929) of in de plaatselijke Bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (53,00 per jaar bij betaling via automatische incasso) of door het betalen van het cursusgeld (60,00 euro).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden