Eventing Barchem vindt aanstaand weekend plaats. Foto: PR
Eventing Barchem vindt aanstaand weekend plaats. Foto: PR

Eventing in Barchem

BARCHEM - In het weekend van 26 en 27 oktober 2019 vindt het jaarlijkse paardensportevenement Eventing Barchem plaats. Op zaterdag 26 oktober zijn de regiokampioenschappen voor de provincies Gelderland, Flevoland en Utrecht. Zowel paardencombinaties als ponycombinaties komen aan start in de klasse B t/m Z. Op zondag 27 oktober is de open wedstrijd waarin ponycombinaties strijden in de klassen M en Z, en de paardencombinaties in de klasse B t/m Z.

Aan de voet van de Lochemse Berg gaan combinaties de uitdaging aan. De wedstrijd bestaat uit een dressuurproef, springparcours en cross-country. De resultaten van al deze onderdelen bepalen samen het eindklassement. De cross-country is de grootste uitdaging en meest avontuurlijke onderdeel van de wedstrijd. Tijdens de cross-country moeten paard en ruiter verschillende natuurlijke hindernissen overwinnen die staan opgesteld in weilanden en bosjes.
Het grootste deel van het deelnemersveld is al bekend. Bij de paarden komt onder andere Janneke Boonzaaijer aan start, zij nam dit jaar ook deel aan Military Boekelo. Ook Joanne Spliethof uit Borculo, die zilver won in de klasse Z eventing tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Hattem, is van de partij.
Maar ook vele andere combinaties uit Barchem en omstreken zullen aan de start verschijnen, zoals Henk Harkink uit Barchem en Kim Kleine uit Ruurlo. Bij de pony's komen onder andere Bo Benning uit Barchem, Alana Toxopeüs uit Lochem, Chantal Nijhof uit Neede en Marte Mulder uit Ruurlo aan start.
Vanaf de centraal gelegen consumptietent zijn de combinaties over meerdere hindernissen in de cross-country goed te volgen. Daarnaast is het mogelijk om de cross-country te voet te verkennen. Een leuk en gevarieerd uitstapje in de natuur met mooie sport voor het hele gezin, de hond moet helaas wel thuis blijven. Eventing Barchem vindt plaats op het evenemententerrein aan de Brinkerinkweg in Barchem.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden