Dat de recreatieve survival in Ruurlo nu al twee decennia lang een echt familie-uitje is bewezen de diverse deelnemers. Foto: Jan Hendriksen.
Dat de recreatieve survival in Ruurlo nu al twee decennia lang een echt familie-uitje is bewezen de diverse deelnemers. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

Rennen en klimmen in Ruurlo

Recreatieve survival is goed georganiseerd en mooi dorpsevenement

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Het was zondagmorgen perfect survivalweer, met af en toe een klein beetje lichte regen. Maar die kon de in totaal 531 sportieve deelnemers aan de twintigste editie van de recreatieve survival in Ruurlo absoluut niet deren. Integendeel zelfs. "Zulke omstandigheden horen bij deze sport en geven een extra dimensie aan het geheel", zo omschreef een van de deelnemers het sportieve festijn.

De survival, georganiseerd door zwem- en waterpolovereniging Schuurman BZC, startte vanaf recreatiecentrum De Meene. Een half uurtje voor het officiële begin om half tien vertrokken al ruim 150 voor het merendeel jeugdige deelnemers van survivalgroepen uit Zelhem, Harreveld en Beltrum. "Zo ontlasten we het parcours in het begin van een te groot aantal deelnemers die vlot willen doorlopen en klimmen bij de in totaal 27 hindernissen", zei Corien Geverink van de organisatie.
Het ruim zes kilometer lange parcours was vanaf De Meene uitgezet in de prachtige bossen van Staatsbosbeheer, met dit jaar enkele nieuwe hindernissen. Klimbos Achterhoek verzorgde er een en Survivalgroep Jan in 't Touw uit Zelhem
had zelfs twee hindernissen, een in de route aan de Hengeloseweg en een spektakelhindernis op het zwembad meteen na de start. Ook die kende een nieuw element. De deelnemers moesten namelijk door het ondiepe bassin lopen. En dat leverde natuurlijk al direct natte voeten op.
Dat de recreatieve survival in Ruurlo nu al twee decennia lang een echt familie-uitje is bewezen diverse deelnemers zoals moeder Marleen en dochter Ize (10) Lakerink en Nancy en Minke (9) Jansen uit Lichtenvoorde. Het viertal nam voor het eerst in Ruurlo deel. En zeker niet voor het laatst. Ize en Minke sluiten zich misschien aan bij de jeugdafdeling van de survivalgroep in Harreveld. Want ze kregen zondag de smaak te pakken van deze sport. Een prachtig voorbeeld van 'groepsgevoel' lieten zeven meiden van het B1-team van de Ruurlose volleybalvereniging Tornax zien. Onder leiding van coach/leider Marcel Giesen (48) gingen de meiden als een speer over het parcours.

Plezier
Dat gold ook voor vader Arthur Peppinck (57) uit Ruurlo die met zijn dochter Nora en haar vriend Luca Lous uit Utrecht het parcours aflegde. Nora en haar vriend komen voor de survival elk jaar met veel plezier terug naar Ruurlo. "Het is zo'n mooi dorpsevenement dat telkens supergoed georganiseerd is", zegt ze als het drietal rond het middaguur huiswaarts keert. Nora moest wel toegeven dat haar vader een snellere rijd had geklokt. Ook de vijf Ruurlose 'mannen' Tristan (10) en Brent (7) Leunk, Marijn Engelman (11), Stef Keizer (10) en Mees Kappert (10) beleefden veel plezier. Collectief klom het vijftal onder toeziend oog van begeleidster Erna Beeftink als bijna volleerde survivallers over de touwladders aan de Hengeloseweg. Datzelfde gold voor Femke Koeleman (20) uit Barchem en Jinte Augusteijn (21) uit Lochem. Aangemoedigd door onder meer opa en oma runden beide vriendinnen ook met succes het parcours om met een welverdiend certificaat huiswaarts te keren.

Complimenten
Na afloop keek Corien Geverink met een uitermate goed gevoel terug op deze twintigste editie. "Het is allemaal goed verlopen. De deelname was iets kleiner ten opzichte van vorig jaar. Maar we hebben talloze complimenten ontvangen over de vlotte doorgang bij de diverse hindernissen. Want in het verleden ontstonden er soms nog wel eens kleine opstoppingen. Dank ook aan al die honderd vrijwilligers. Want zonder hun hulp kunnen we dit evenement niet organiseren."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden