Klootschieters Zwolle 3 verrassen bij tweede Achterhoekse competitiewedstrijd

RUURLO/ZIEUWENT- Het derde mannenteam van klootschietvereniging Zwolle uit Groenlo heeft zaterdag een zeer goede score neergezet op het parcours van de Hemmele uit Zieuwent. Het team verraste iedereen en nam in de Achterhoekse competitie de dagzege mee naar Zwolle.

Koploper Zwolle 1 maakte geen fouten en werd met 52 schoten tweede met één schot meer dan Zwolle 3. 't Broek 1 uit Ruurlo had net als Zwolle 1 52 schoten en werd keurig derde. Klein Dochteren 1 uit Lochem viel met een score van 53 schoten en een vierde plaats iets tegen. Zwolle 2 dat dit jaar twee jeugdleden in haar team heeft had 55 schoten nodig op het mooie parcours in Zieuwent en werd vijfde. Onderlingen 1 uit Haarlo werd met 55 schoten zesde net voor Klein Dochteren 2 dat 56 schoten noteerde. Respelhoek uit Gesteren heeft haar draai nog niet gevonden en moest met 57 schoten genoegen nemen met een achtste plaats. Eibergen 1 werd teleurstellend tiende en laatste met 62 schoten.
In het tussenklassement staat Zwolle 1 aan kop, gevolgd door Klein Dochteren 1. De derde plaats wordt bevochten door 't Broek 1 en Zwolle 3 die een gelijk aantal schoten hebben. Eibergen staat zevende en Respelhoek 1 heeft met een voorlopige tiende en laatste plaats nog heel wat goed te maken.

De tweede klasse was net als in de eerste competitieronde een prooi voor Respelhoek 2. Dit team noteerde een prima score van 57 schoten en staat inmiddels vier schoten voor op Heksenkring 1 uit Barchem in het tussenklassement. Dijkhoek 1 uit Borculo was met 63 matig op dreef. In het tussenklassement staat Heksenkring 1 op een tweede plaats en Dijkhoek 1 staat zesde. Nieuwkomer Warnsveld dat met drie teams overkwam uit de KFIJ competitie presteerde netjes. Het eerste team dat ingedeeld is in de vierde klasse pakte de dagzege en staat na twee wedstrijden bovenaan in het tussenklassement.
Zaterdag
26 en zondag 27 oktober is Eibergen gastheer voor de derde Achterhoekse competitieronde. Aankomende zaterdag zijn er weer Champions Tour wedstrijden voor de geselecteerden en zondag volgt de Landelijke Straatcompetitie in Zwolle.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden