Café Doodgewoon in Borculo

BORCULO - Op donderdag 24 oktober is er bij buitencentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg 51 in Borculo een Café Doodgewoon. Het thema is 'Euthanasie, hoe zit het nou precies?'.Inloop vanaf 13.45 uur, het programma duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Er wordt veel gesproken en geschreven over euthanasie, maar weten we voldoende over wat dit inhoudt? Welke overwegingen spelen een rol? Aan welke voorwaarden moet worden voldaan? Wat moet er besproken worden met de dokter en de naasten? Hoe doe je dat zo goed mogelijk? Wat is de taak van een SCEN arts (Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland). Al deze vragen komen aan de orde. En er is volop gelegenheid om in gesprek te gaan met elkaar. Gastspreker is Han van Meerten, specialist ouderengeneeskunde van Careaz.

Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Op meerdere plekken in ons land worden deze cafés gehouden. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, hospicemedewerkers en VIT- hulp bij mantelzorg.


www.netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek/Patiënten-en-naasten/Café-Doodgewoon

tel. 06 539 84 052

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden