Het winnende team Tamme Kastanjes, met op de voorgrond organisatoren (van links af) Mariska Eeftink, Erna Koeslag en Bert Hondorp. Foto: Guido Bogert Fotografie
Het winnende team Tamme Kastanjes, met op de voorgrond organisatoren (van links af) Mariska Eeftink, Erna Koeslag en Bert Hondorp. Foto: Guido Bogert Fotografie

Tamme Kastanjes uitgelaten na winnen Gelster Dorps Kwis

GELSELAAR - Je kon vorige week bij de denk- en doevragen tijdens de eerste editie van de Gelster Dorps Kwis nog een speld horen vallen in het dorp. Vrijdagavond echter ging men los. De tent die speciaal voor deze gelegenheid tegenover het Dorpshoes was opgezet, werd door zo'n 250 man bevolkt. Maar voor de tap echt open kon, moest er eerst nog een finaleopdracht volbracht worden. De organisatie had een Mystery Guest geregeld waarvan de identiteit aan de hand van slimme vragen moest worden achterhaald.

Door Rob Weeber

Zondag 6 oktober was de tussenstand berekend. Dat betekende voor Erna Koeslag, Mariska Eeftink, Wim Kossink en Bert Hondorp een dagje binnen blijven en wel van 10.00 tot 22.00 uur. Opvallendwas het aantal van negentien gouden hoefijzers die ingeleverd werden, terwijl er maar achttien teams deelnamen. Vorige week was al bekend dat enkele teams meer dan één gouden hoefijzer hadden verzameld, waardoor andere teams met lege handen zaten. Dat had een signaal moeten zijn voor team De Brasjes, maar dat team had een 'creatieve' oplossing bedacht en leverde het negentiende gouden hoefijzer in. De organisatie echter was streng en oordeelde dat het team hiermee in de fout is gegaan. Zij kregen derhalve puntenaftrek. Saillant detail was dat nu net dat team als enige de identiteit van de Mystery Guest achterhaalde. Dat was zanger Hein Migchelbrink, oud-lid van The Spitfires. Weg 100 punten en weg eerste plek. Die werd ingenomen door het team De Tamme Kastanjes. Van die tamheid was toen niets meer over. Team Oarnink werd tweede.

Erna Koeslag was zichtbaar enthousiast over het verloop van de eerste Gelster Dorp Kwis. "Het vergt wat voorbereiding, maar als je ziet hoe het de saamhorigheid in het dorp stimuleert, dan is het ieder uur dat we erin hebben gestoken, waard geweest. Jammer dat medeorganisator Wim Kossink uitgevallen is, maar we hebben speciaal voor hem de opening gefilmd. De aanwezigen bovendien brachten een heildronk op hem uit. We hebben van alle deelnemers felicitaties gehad en een mooie bos bloemen. Dat en het enthousiasme waarmee ze zich ingezet hebben, heeft ons doen besluiten tot een herhaling. In het voorjaar van 2021 zal Gelselaar opnieuw op de kaart staan met de 'slimste' Kwis van Berkelland. Bijna niet te overtreffen!"

Meer berichten