Project 'Slimme Handen' van start

Deze jongens laten zien over slimme handen te beschikken. Foto: PR
Deze jongens laten zien over slimme handen te beschikken. Foto: PR (Foto: )

BERKELLAND - Vorige week is een unieke samenwerking van start gegaan tussen basisscholen, het Staring College en het bedrijfsleven. Leerlingen voor wie de lesstof op de basisschool soms knap lastig is, maar die een kei zijn in het werken met de handen, gaan 'in de praktijk' aan de slag.

Het gaat om een project waarin leerlingen van groep 8 vier keer een bedrijf bezoeken in de regio en vier keer een praktijkles volgen in de praktijklokalen van het Staring College. Afgelopen donderdag zijn Truck en Trailer in Lochem, verzorgingshuis Careaz J.W. Andriessen in Borculo, Het Hof van Eckberge in Eibergen en Eijgenhuijsen Precisievervoer in Ruurlo bezocht.
De kinderen werden door docenten van het Staring bij hun basisschool opgehaald. Samen met de bedrijven hebben de docenten van het Staring College een lesbrief gemaakt. De leerlingen werkten aan de hand hiervan letterlijk mee in het bedrijf. In de logboeken schreven de leerlingen wat ze geleerd hebben: "Een lamp vervangen van een vrachtwagen. Een praatje maken met een bewoner en deze helpen met het maken van een pindaslinger. Opdrachten bedenken bij de onderdelen van de dierenweide. Echte bestellingen wegpakken en sorteren."
De volgende keer dat de achtstegroepers voor een middag leerling van het Staring College worden, is 17 oktober. Dan volgen ze een praktijkles aan de Herenlaan die aansluit bij wat ze in het bedrijf geleerd hebben. Het gaat om de vakken: 'zorg en welzijn', 'horeca, bakkerij en recreatie', 'mobiliteit en transport' en 'economie en ondernemen'.

Meer berichten