Dag van de Stilte in Haarlo

HAARLO - Op zondag 27 oktober vindt voor de negende keer de landelijke Dag van de Stilte plaats, op de dag dat we overgaan van de zomertijd in de wintertijd. Op deze dag is er een Stilte-uur van 11.00 tot 12.00 uur. Het Stilte-uur is een uitnodiging om in dat uur stil te staan bij stil zijn. Om alleen of met anderen samen te genieten van stilte.

De Dag van de Stilte is in het leven geroepen om het patroon van alsmaar doorgaan in onze 24 uurs-maatschappij te doorbreken. In Haarlo worden er op deze dag twee verschillende Stilte-activiteiten georganiseerd waaraan deelgenomen kan worden. Van 9.30 tot 12.30 uur geeft Inge Meuleman in Kulturhus 't Stieltjen een schilderworkshop, waarbij het waarnemen van en het schilderen in stilte centraal staat. Van 13.30 tot 15.00 uur geeft Dagmar Buesink in de tegenovergelegen kerk, de Kluntjespot, een meditatief concert met haar handpan. Dit is een handgemaakt instrument met magische en verrassende klanken.
Voor nadere informatie en opgave kan men terecht op de website. Wie zelf een activiteit wil organiseren, kan contact opnemen met: Jantine Leusink, ambassadeur Dag van de Stilte Gelderland, via jantine.leusink@allesiseen.nl.


www.dagvandestilte.nl

Meer berichten