Patrick en Suzan Zieverink scoren

Mooie resultaten Ruurlose klootschieters bij start Champions Tour

RUURLO - Broer en zus Zieverink uit Ruurlo hebben uitstekende prestaties neergezet bij de eerste wedstrijddag van de Champions Tour voor de klootschietonderdelen veld en zetten. Patrick scoorde tussen de beste klootschieters van Nederland een keurige achtste, zevende en een knappe vierde plaats. Suzan debuteerde bij de senioren met een een zesde, een vierde en zelfs een tweede plaats.

De eerste wedstrijddag voor de klootschietonderdelen veld en zetten werd door de Nederlandse Klootschieters Bond in Denekamp georganiseerd. De klootschiet-top van Nederland trad op zaterdag 5 oktober aan bij vereniging KV Nooit Gedacht. Inzet dit jaar is deelname aan het EK in mei volgend jaar in Sleeswijk-Holstein. De beste tien mannen, zes vrouwen, vier jongens en drie meisjes worden afgevaardigd naar deze internationale wedstrijden.
Tijdens twee omlopen van zeshonderd meter per wedstrijddag wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten naar huis gaat. De wedstrijdbaan lag er goed bij. De droogte van het afgelopen half jaar in combinatie met de regen van afgelopen week maakte de veldbaan hard wat voor goede condities zorgde.
Het niveau is hoog getuige de zeer geringe verschillen tussen de deelnemers in de diverse klassen. Een minder schot kon zomaar een verschil van vijf of meer plaatsen uitmaken. Bij de mannen had Patrick Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo zich geplaatst voor zowel onderdeel straat, veld en zetten.
Door de goede baancondities werden er schoten van meer dan 130 meter genoteerd. Patrick werd in de eerste veldwedstrijd achtste met een score van zes schoten en 77 meter. In de tweede wedstrijd werd hij met een score van zes schoten en 99 meter keurig zevende. Het onderdeel zetten wordt vooral door de Duitsers gepraktiseerd. De totaalafstand van drie schoten door de lucht (met een kloot van 475 gram voor de mannen) bepaalt de uitslag. Patrick Zieverink was niet in topvorm maar met schoten van 57, 58 en 53 meter eindigde hij toch nog op een keurige vierde plaats.

Vrouwen
Zijn zus
Suzan, ook van KV 't Broek, was de Achterhoekse deelneemster bij de vrouwen. Ook zij doet net als haar broer op alle drie onderdelen mee. De eerstejaars senior liet zien dat de overstap vanuit de juniorstatus haar goed afgaat. Zij behaalde in de eerste omloop een prima vierde plaats met zeven schoten en twintig meter. De tweede wedstrijd ging iets minder maar met een score van acht schoten en zeventig meter eindigde ze op een zesde plaats. Ook bij het onderdeel zetten vertegenwoordigt Suzan Zieverink namens 't Broek de Achterhoekse Klootschieters Federatie. Met de 375 gram zware kloot ging het redelijk. Met schoten van 42 en 43 meter ging ze goed van start maar het derde schot van 30 meter gooide roet in het eten voor de overwinning. Met een totaalafstand van 116,75 meter werd ze tweede, tien meter achter winnares Silke Tulk.
Op de onderdelen veld en zetten zijn er geen meisjes en jongens die de
eer van de Achterhoek verdedigen. Op het onderdeel straat zijn er wel jonge Achterhoekse deelnemers. De volgende Champions Tour wedstrijddag is op 19 oktober bij vereniging HKV in Hengelo (O).

Meer berichten