Suzan Zieverink en Mirco Breuker met hun zilveren medailles. Foto: PR.
Suzan Zieverink en Mirco Breuker met hun zilveren medailles. Foto: PR. (Foto: )

Zilver voor Suzan Zieverink tijdens klootschiettoernooi in Ierland

RUURLO - De achttienjarige Suzan Zieverink uit Ruurlo heeft een tweede plaats behaald tijdens internationale klootschietwedstrijden in Ballincurrig in Ierland. Zij leverde deze prestatie op zondag 29 september, samen met Mirco Breuker uit Oldenzaal. De koppelwedstrijd om de Road Bowling Cup voor de jeugd was evenals voorgaande edities van begin tot eind spannend.

De koppels uit Duitsland (FKV), Nederland (NKB) en Ierland (BC) bleken dit jaar zeer aan elkaar gewaagd. Aangemoedigd door Ieren, Duitsers en natuurlijk de Nederlandse delegatie van maar liefst veertig personen was het een geweldige finale op hoog niveau. Op het glooiende en bochtige parcours was de start van alle drie de koppels redelijk. Daarna ging het niveau omhoog tot grote hoogte. Gedurende de wedstrijd over negentienhonderd meter was het steeds stuivertje wisselen om de koppositie.
Tot vierhonderd meter voor de finish had het Nederlandse koppel nog de leiding, maar twee mindere schoten in de eindfase zorgden ervoor dat de Ieren en de Duitsers langszij kwamen. Het Ierse koppel kwam met zestien schoten net over de finish terwijl dit de Duitsers en Nederlanders net niet lukte. Een lang zeventiende schot van Suzan Zieverink met veel meters over de finish zorgde toch nog voor een mooie zilveren medaille.

Trots
Na de overwinning vorig jaar was natuurlijk gehoopt op een prolongatie van de titel, maar ook op deze prestatie kunnen Suzan en Mirco trots zijn. Ondanks het joelen van de duizenden toeschouwers slaagden zij erin de rust te bewaren. Maar uiteindelijk bepalen de kleine details bij dit soort wedstrijden het eindresultaat.

Meer berichten