Recreatieve survival Ruurlo voor jong en oud

Recreatieve survival Ruurlo voor jong en oud

RUURLO – Zwem- en waterpolovereniging Schuurman BZC houdt op zondag 13 oktober voor de twintigste keer de recreatieve survival voor het hele gezin.

Het ruim zes kilometer lange parcours is vanaf zwem- en recreatiepark De Meene uitgezet in de prachtige bossen van Staatsbosbeheer. De route gaat via passages over de Baakse Beek, verzorgd door de Scouting Ruurlo, richting De Heikamp aan de Hengeloseweg en dan weer terug richting zwem- en recreatiepark De Meene. Dit jaar zijn er enkele nieuwe hindernissen in het parcours opgenomen en ook de start zal op een ander punt zijn. Klimbos Achterhoek verzorgt een hindernis en Survivalgroep Jan in 't Touw uit Zelhem bouwt twee hindernissen, een in de route en een spektakelhindernis op het zwembad.
Door de grote variatie aan hindernissen is de survival aantrekkelijk voor elke leeftijdsgroep, zowel jong als oud. Overal op het parcours is begeleiding aanwezig om zo nodig aanwijzingen te geven of assistentie te verlenen, zodat het ook voor de allerjongsten haalbaar is. Kinderen vanaf zes jaar zijn al prima in staat – zeker met een beetje hulp/begeleiding – om hieraan mee te doen. Een vereiste is wel dat ze in het bezit zijn van een zwemdiploma. En mocht een hindernis nét even iets te moeilijk zijn, dan mag zo'n hindernis natuurlijk gewoon worden overgeslagen. Het is en blijft een ongedwongen recreatieve survival. Toch nodigt de organisatie de geoefende survivalaars uit om mee te doen, want het parcours biedt daarvoor voldoende uitdagingen. Op diverse plaatsen langs de route zijn parkeerplaatsen van waaraf men de verrichtingen van de deelnemers prima kan volgen.
De deelnemers kunnen starten tussen 9.30 uur en 12.00 uur bij zwem- en recreatiepark De Meene aan de Loolaan 92. Alle hindernissen sluiten om 13.30 uur. Deelname is voor eigen risico De inschrijfkosten bedragen 7,50 euro voor kinderen tot en met twaalf jaar. Voor deelnemers ouder dan twaalf jaar zijn de deelnamekosten tien euro.

Nieuwe hindernissen en startplek

Ook dit jaar is er de mogelijkheid om voor in te schrijven via een inschrijfformulier op de website www.schuurman-bzc.nl of via de Facebookpagina Survival Ruurlo. Na inschrijving krijgt men een e-mail als bewijs van inschrijving, dat men moet meenemen naar De Meene op de dag van de survival. Na betaling wordt men ingedeeld in een startgroep. De starttijd wordt dus niet vooraf toegestuurd. De gemiddelde wachttijd is ongeveer dertig tot zestig minuten.

Voor meer informatie: Corien Geverink: survival@schuurman-bzc.nl of tel. 06 13487374.

Meer berichten