Leedvermaak. Foto: PR
Leedvermaak. Foto: PR (Foto: )

Muzikale middag Mannenkoor Leedvermaak

Muzikale middag van Leedvermaak

EIBERGEN - Als sinds de start van Leedvermaak staat er jaarlijks een muzikale middag op het programma. Dit jaar is die middag op zondag 27 oktober vanaf 14.00 uur bij CR Grenszicht aan de Vredenseweg 2 in Eibergen.

Samen zingen daar knap je van op! Of het nu Lee Towers is met zijn 'You never walk alone' of 'Jij krijgt die lach niet meer van mijn gezicht' van John de Bever, samen zingen schept een band. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de gezelligheid, maar ook de gezondheid heeft er baat bij.
"Dit is waarschijnlijk één van de redenen waarom het Mannenkoor Leedvermaak nog steeds volop actief is", aldus pr-man Bennie Weikamp.
Het koor dat vorig jaar haar 15-jarig bestaan vierde, bestaat uit zo'n 35 leden die elke dinsdagavond oefenen bij Camping Veldzicht in Haarlo.
Het repertoire bestaat behalve uit Nederlandstalige liedjes, ook uit nummers in het Engels, Duits en dialect. "Dit jaar hebben we al zoveel optredens gehad dat het af en toe leek alsof we beroeps waren", zegt Weikamp over de belangstelling die er is voor Leedvermaak.
"Omdat er nogal wat optredens waren voor ouderen hebben we afgelopen winter wat liedjes uit de jaren vijftig/zestig ingestudeerd. Als je, in een verzorgingstehuis, tijdens de optredens naar het publiek kijkt, zie je mensen die bij verschillende nummers wat voor zich uit kijken. Wordt echter een nummer gezongen dat herkenning heeft dan zie je in een keer zo'n blije verandering in hun gezicht. Dat zijn zulke mooie reacties, bijna nog mooier dan een staande ovatie van een volle zaal."

De muzikale middag is op zondag 27 oktober vanaf 14.00 uur bij Cafe-Restaurant Grenszicht, Vredenseweg 2 te Eibergen. In navolging van het grote succes van vorig jaar is opnieuw het Brook Duo uit Markelo uitgenodigd om afwisselend met Leedvermaak op te treden. Voor het eerst is naast Gert-Jan Oplaat ook Anita Bolink van de partij. De middag begint om 14.00 uur en de zaal is open vanaf 13.00 uur. De entree kost 7,50 euro inclusief koffie en gebak. Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij Grenszicht en bij De Lindeboomin Eibergen, bij camping Veldzicht in Haarlo en bij de familie Jansen, Beltrumseweg 10 in Eibergen.

Meer berichten