Berkelland Best Friends Festival

Berkelland Best Friends Festival

BORCULO - Op zaterdag 12 oktober is er voor de tweede keer het Berkelland Friends Festival. Het is een klein (multi-) cultureel festival met muziek, sport en spel, kindervoorstelling, voorlezen, expositie, fotokastje, eten en drinken en nog veel meer. Het wordt gehouden in en om het gemeentehuis aan de Marktstraat 1 in Borculo van 13.00 tot 16.00 uur.

Het BFF is voor iedereen in en om Berkelland, maar ook ver daarbuiten… Het BFF wordt gehouden met medewerking van onder andere statushouders, maatjes, Muziek- en Kunstwijs, Sport Federatie Berkelland, de Bibliotheek, de jongeren van Jimmy's en het gemeentelijk team vluchtelingen.

Het Berkelland Friends Festival wordt om 13.00 uur geopend door burgemeester Joost van Oostrum. Daarna vertelt de Eritrese jonge vluchteling Kibrom zijn indrukwekkende reisverhaal. Vervolgens kan iedereen zijn kennis testen met een quiz over Syrië en Eritrea. Om 14.30 uur is er de kindervoorstelling 'Maya zingt de wereld rond'. Zangeres Maya Link, bekend van muziektheater gezelschap Samba Salad, maakt haar solodebuut met een intieme voorstelling voor het vindingrijke kind. De hele voorstelling tovert Maya uit haar magische koffer. Al zingend tovert zij wolken weg, blaast met gemak bellen in een onderwaterwereld en telefoneert naar huis met een banaan in de jungle. De liedjes worden begeleid door muzikant Tim Aarnoutse. De geluiden van zijn bijzondere muziekinstrumenten vormen het decor van deze vrolijke ontdekkingstocht. Samba, jazz, swing, pop, folk en vele andere muziekstijlen nemen de toeschouwers mee op reis.

Er is ook een optreden van jeugddrumband Klein Begin uit Borculo en er is muziek en dans. Zanger Shadi treedt op en verder is er het Fotokastje: maak een leuke foto van jezelf of jouw groep en met een druk op de knop zie je deze gelijk terug op de BFF-facebookpagina.

Sport en spel wordt aangeboden door de Berkellandse Sport Federatie en Jimmy's.

Koffie wordt gezet in Eritrese stijl, en er zijn hapjes te proeven van Syrische, Hollandse en Eritrese origine. Er is een expositie van de kunstwerken van 'Schilder en ontmoet'. De bibliotheek heeft een boekentafel over onder andere Syrië en Eritrea en leest voor met als thema 'Reis mee!'.
BFF doet als oproep: neem je eigen instrument mee, neem hapjes mee uit je eigen cultuur, en kleed je in kleding of klederdracht uit jouw cultuur, of breng het mee om te laten zien.

Meer berichten