In de Cactus Oase rijden modeltreinen, waaronder Thomas de trein. Foto: PR
In de Cactus Oase rijden modeltreinen, waaronder Thomas de trein. Foto: PR (Foto: )

Modeltreinen door Cactus Oase

RUURLO - De cactussen in Belevingspark de CactusOase krijgen op zondag 13 oktober speciale treinen te zien bij de rijdag van de Ruurlose spoorwegmodelbouwvereniging De Seinpaal. Deze dag is extra feestelijk omdat die in het teken staat van het 25-jarig bestaan van de landelijke vereniging GrootSpoor-Groep Nederland. Vanuit het hele land komen veertig à vijftig leden van deze vereniging naar Ruurlo om hun LGB-treinen een unieke tocht te laten maken door het 400m² grote Mexicaanse rotslandschap.

Treinliefhebbers en anderen kunnen hun hart ophalen aan deze grote modellen, waaronder ook Thomas de Trein. Ook de Union Pacific rijdt rond. Bijzonder zijn verder de live-steam-locomotieven. Vanaf een verhoogd platform heeft de bezoeker een fantastisch uitzicht over deze baan. Tevens zal er gereden worden op een speciaal hiervoor opgebouwde, eendaagse, grote LGB-Clubbaan. De Seinpaalleden en de leden van de GrootSpoorGroep Nederland vertellen met heel veel plezier meer over hun fascinerende hobby.|
Ook de andere modelspoorbanen zoals o.a. Cactus Canyon, Liechtborch en Neu-N-dorf zijn vol in bedrijf. Verder zijn er ook twee in aanbouw zijnde modelspoorbanen te bezichtigen. De eerste is gebaseerd op de Rhätische Bahn in Zwitserland, die een volledig computergestuurde automatische dienstregeling heeft. De tweede, Big Thunder Mountain, is gebaseerd op de gelijknamige achtbaan in Disneyland Parijs. Bezienswaardig zijn daarnaast de handgemaakte modeltrams, de Märklintreinen, Lego-treinen en huizen. Deze huizen zijn replica's van bestaande huizen en het GOLS-station in Winterswijk. Wie nog LGB-materiaal nodig heeft kan terecht bij enkele verkoopstands.
Het voorste gedeelte waar de rijdag plaatsvindt is op zondag 13 oktober van 10.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk. Voor bezichtiging van het Cactuspark, dat voor jong en oud veel te bieden heeft, geldt de normale entree. De bezoeker kan dan tevens genieten van duizenden soorten cactussen en andere planten, historisch boerenleven, exposities, vogels, cactuspiramide met grafkelder en een westernstadje.
Belevingspark CactusOase is gevestigd aan de Jongermanssteeg 6 in Ruurloo en te bereiken via tel. 0573-451817, 06-30802234 en e-mail: info@cactusoase.nl

www.cactusoase.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden