De kunstwerken werden in stijl in ontvangst genomen. Foto: PR
De kunstwerken werden in stijl in ontvangst genomen. Foto: PR

Beleef Rembrandt in Ruurlo

RUURLO - 'Beleef Rembrandt in Ruurlo' is het thema waarmee de Kunstkring Ruurlo dit jaar aandacht besteedt aan de 350ste sterfdag van kunstschilder Rembrandt van Rijn. Ter ere van de schilder heeft de kunstkring diverse activiteiten op touw gezet, waaronder een expositie met 2D- en 3D-werk van professionele- en amateurkunstenaars.

Door Rob Weeber

De week van 23 september was de laatste week waarin de kunstenaars hun werk konden inleveren. Geboden werd vrije inspiratie. Gevraagd werd een beeld of schilderij te maken dat Rembrandt als leidraad had, zijn manier van leven en/of schilderen. Het hoefde derhalve geen kopie van een Rembrandt te zijn. Op de oproep hebben 95 kunstenaars gereageerd. Sommigen komen zelfs van buiten de regio. Ook hebben tien leerlingen van Het Assink in Eibergen met hun leraar Daan Bomhof een portret van Rembrandt gemaakt. Zij werden daarbij ondersteund door de docent portretschilderen van de Kunstkring Ruurlo. Op 13 oktober volgt om 13.30 uur de officiële opening van de expositie door burgemeester Joost van Oostrum.

De werken zijn van 13 oktober tot en met 22 november te zien in het Kulturhus Ruurlo. Tot 20 november kan het publiek haar stem uitbrengen. De winnaar, hij of zij met de meeste stemmen, ontvangt een passe-partout voor alle lezingen en concerten in 2020 van de Kunstkring Ruurlo. De prijs wordt uitgereikt op 22 november door kunsthistoricus en Rembrandtkenner Jan Sixt. Ook op 22 november, om 20.00 uur, houdt Jan Sixt een lezing over Rembrandt en zijn drie vrouwen, Saskia, Geertje en Hendrickje. De laatste, Hendrickje Stoffels, kwam uit Bredevoort.

Eveneens op 13 oktober geeft het Trio Cordevento een concert. De drie musici vertolken Barok-composities uit Rembrandts tijd. Op de achtergrond worden via een beamer foto's van de ingeleverde kunstwerken getoond. De kunstenaars die een werk ten behoeve van de tentoonstelling hebben ingeleverd, hebben vrij toegang tot het concert. Andere geïnteresseerden kunnen een kaart bestellen bij de KunstKring.

KunstKring Ruurlo.
Op 25 november wordt een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum. Iedereen die mee wil, kan zich opgeven via de website van de Kunstkring Ruurlo. Het vervoer is per trein vanuit Ruurlo, 09.08 uur. Op 29 november tenslotte is er een expositie van kinderwerken, getiteld 'Kunst in de Kinderschoenen'. Leerlingen van groep zeven van de Ruurlose bassischolen gaan in november twee dagdelen in het Kulturhus Ruurlo aan de slag met een werkstuk met het thema Rembrandt. De expositie wordt op 29 november om 13.30 uur geopend. Voor meer informatie over het programmakan men terecht op de website.


kunstkringruurlo.nl/rembrandtjaar

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden