Djembé workshop in Muziekkoepel

RUURLO - Met tromgeroffel krijgt de Muziekkoepel in Ruurlo nieuw leven ingeblazen. Gertie Klein Kranenbarg en Yvon Taken namen het initiatief om meer gebruik te maken van de mooie koepel aan de Domineesteeg die onlangs nog door de gemeente Berkelland geheel is opgeknapt. En het begint donderdag met een Afrikaanse djembé workshop.

Enkele weken geleden kondigden de twee Ruurlose vrouwen hun plannen al aan. Dat werd door de gemeente Berkelland goed ontvangen en begrepen en daarom is de sleutel voor de elektriciteit en de verlichting nu in handen van Gertie Klein Kranenbarg. Hun bedoeling is dat de Muziekkoepel een plek wordt waar mensen elkaar spontaan kunnen ontmoeten. De Muziekkoepel wil vooral een podium worden voor musici maar ook andere kunstvormen zoals theater en literatuur zijn welkom. Voorop staat dat de buurt geen overlast ervaart en dat alles schoon wordt achtergelaten.
Op donderdagavond 26 september bijt Yvon Taken het spits af met een door haar verzorgde Afrikaanse djembé workshop. Deze begint om 19.15 uur en duurt tot 21.00 uur. De eerste drie kwartier kunnen belangstellenden meedoen met een beginnersles. Om 20.00 uur wordt er kort gepauzeerd waarna de spelersgroep Tiriba tot 21.00 uur laat horen hoe de meer complexe Afrikaanse ritmes klinken. Wie tijdens deze avond wil zitten moet zijn eigen (tuin)stoel meebrengen. En voor een hapje of drankje moeten de bezoekers ook zelf zorgen.
Wie na deze introductie en demonstratie enthousiast is geworden voor de djembé kan wekelijks meedoen met de beginnersgroep. Dan niet meer in de Muziekkoepel: er wordt gespeeld en geoefend in de muziektherapie praktijkruimte van Yvon en Fleur Taken (Gaia & MuziWijs ) aan de Muldersweg 3 in Ruurlo. Gertie Klein Kranenbarg en Yvon Taken hopen dat velen naar de Muziekkoepel komen om te luisteren en, nog belangrijker, mee te spelen.

Informatie
De Ruurlose Muziekkoepel heeft inmiddels een eigen Facebook-pagina waarop de laatste informatie wordt gedeeld. Bijvoorbeeld als door weersomstandigheden een optreden niet door kan gaan. Wie interesse heeft om in de Ruurlose Muziekkoepel te spelen kan contact opnemen met Gertie Klein Kranenbarg of Yvon Taken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden