Annegreet van Bergen. Foto: Ingrid Zieverink Fotografie
Annegreet van Bergen. Foto: Ingrid Zieverink Fotografie (Foto: )

Lezing Annegreet van Bergen bij Old Reurle

RUURLO - Annegreet van Bergen, vooral bekend van haar bestseller Gouden jaren, komt op woensdag 9 oktober als gast van de historische vereniging Old Reurle vertellen over haar nieuwe succesboek Het goede leven. De lezing wordt gehouden bij De Sprankel aan de Domineesteeg in Ruurlo., aanvang 20.00 uur.

Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Hierdoor is ons dagelijks leven onherkenbaar veranderd. Huismoeders doen hun boodschappen niet meer met een netje in de hand bij de kruidenier om de hoek. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welk kind spaart tegenwoordig nog sigarenbandjes? En: welke vrouw wordt nog ontslagen als ze gaat trouwen? Welke ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat juist de afgelopen jaren de emancipatie van vrouwen zo'n vlucht heeft kunnen nemen? Kinderen hebben geen moeders meer die uren over een wasbord gebogen staat. Met dank aan de wasautomaat!
Hierover, en over nog veel meer gaat het verhaal van Annegreet van Bergen, dat extra boeiend is dankzij de 'lichtbeelden' die zij tijdens haar lezing vertoont.

Annegreet van Bergen werd in 1954 in Enschede geboren. In Amsterdam studeerde ze economie en was ze journalist voor onder andere de Volkskrant en Elsevier. Sinds 2006 woont en werkt zij in Zutphen.


www.annegreetvanbergen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden