De bewoners van de Beatrixlaan werden zaterdag gefeliciteerd door Oranjevereniging Ruurlo en directeur Gerhard Weevers van Achterhoek Nieuws BV. Foto: Leendert Koertse.
De bewoners van de Beatrixlaan werden zaterdag gefeliciteerd door Oranjevereniging Ruurlo en directeur Gerhard Weevers van Achterhoek Nieuws BV. Foto: Leendert Koertse. (Foto: )

Beatrixlaan wint Achterhoek Nieuws Stratenprijs

RUURLO – De verrassing en blijdschap onder de buurtbewoners was donderdagavond groot toen men hoorde dat men tot winnaar van de Achterhoek Nieuws Stratenprijs 2019 was uitgeroepen. Officieus werd de prijs donderdagavond laat in de straat door de buurtbewoners uit handen van voorzitter Ineke Nijen Es en Dick Marsman van de Verlichtingscommissie van Oranjevereniging Ruurlo in ontvangst genomen. Zaterdagmorgen kwam directeur Gerhard Weevers van Achterhoek Nieuws BV met zijn familieleden de buurtbewoners officieel gelukwensen met dit prachtige resultaat.

Door Jan Hendriksen

In 2018 startten de bewoners van de Beatrixlaan met de vernieuwing van hun straatversiering. 'Prinses Beatrix' werd vervangen door het thema Halloween naar een idee van Cindy Mateman en Bianca Bats. Dit jaar werd de versiering uitgebreid en verbeterd. De ophanging en zichtbaarheid van de vleermuizen met knipperende ogen was hier een voorbeeld van. Verder was de jury gecharmeerd van de details en leuke vondsten. Met de leuke spreuken vormde het geheel een sfeervolle aanblik. Basisschool WonderWijs had ook een mooie aanvulling op het thema op het speelplein uitgewerkt, die ook goed verlicht was. Omdat er in de straat donderdagavond tijdens jurering geen enkele auto stond geparkeerd kwam de verlichting goed tot zijn recht. Het was vrijdag- en zaterdagavond wel ontzettend jammer en storend dat een deel van de bewoners weer hun auto in de Beatrixlaan hadden geparkeerd. En dat deed afbreuk aan de prachtige versieringen die daardoor duidelijk minder goed zichtbaar waren en tot hun recht kwamen.

Aanmoedigingsprijs
De KlusWijs aanmoedigingsprijs voor de Verlichtingsroute, waaraan dit jaar 54 straten/buurten deelnamen, werd gewonnen door de Mauritslaan met het thema 'Welkom in de Achterhoek'. Met deze nieuwe straatversiering is een goed begin gemaakt. Alles is met de hand geschilderd. De onderwerpen en teksten zijn leuk gevonden. Aandachtspunt is nog de verlichting van het geheel.

Aandachtspunten
Algemeen was de jury en de Verlichtingscommissie van Oranjevereniging Ruurlo verheugd dat het niveau van de straatversieringen ieder jaar weer een stukje omhoog gaat. Naast een nieuwe deelnemer, de Bernhardlaan en geheel nieuwe versieringen van onder meer 't Soldatenhuis, de Mauritslaan en de Barchemseweg (het gedeelte vanaf de Van Heeckerenlaan en de Garvelinkkampweg tot tankstation Kanters, 't Kom-End) waren er ook veel straten die elk jaar weer kleine verbeteringen doorvoeren. Dick Marsman: "Een compliment aan de Ruurlose inwoners. Aandachtspunten voor enkele straten is wel dat niet alle lampen aan zijn en het soms wel wat fleuriger mag en de geparkeerde auto's in de straten afbreuk doen aan het aanzicht van de verlichtingsobjecten."

Meer berichten