Traditioneel start het Veldhoeks Feest op vrijdagavond met het optreden van de Toneelgroep Veldhoek. Foto: Ingrid Sweers.
Traditioneel start het Veldhoeks Feest op vrijdagavond met het optreden van de Toneelgroep Veldhoek. Foto: Ingrid Sweers. (Foto: Ingrid Sweers)

Veldhoeks Feest: Veel gezelligheid en plezier

VELDHOEK – Volgend jaar viert het Veldhoeks Feest zijn honderd jarig bestaan. "We zijn nu al druk in de weer om er dan een extra bijzonder feest van te maken, maar dat duurt nog even. We hebben eerst op vrijdag 27 en zaterdag 28 september onze reguliere editie. Daarvoor zijn we nu ook nog druk bezig. Dat belooft weer een heel mooi en gezellig weekeinde te worden", zo zegt voorzitter Mart Bloemendal van Stichting Volksfeest Veldhoek.

Door Jan Hendriksen

Gezelligheid en plezier dat typeert het Veldhoeks Feest dat zich al bijna een eeuw lang in de directe omgeving van de inmiddels voormalige christelijke basisschool School met de Bijbel aan de Kapersweg op Ruurlo's grond afspeelt. Mart Bloemendal: "Onlangs werd mij gevraagd: wat typeert nu het Veldhoeks Feest? Mijn eerste reactie was natuurlijk veel gezelligheid en plezier, maar dat is het niet alleen. Het is bovenal een feest voor iedereen. Tijdens ons feestweekeinde kom je bijna iedereen uit de buurtschap, van jong tot oud tegen op het feestterrein. Èn dat al bijna honderd jaar. Hoe bijzonder is dat?" Traditioneel start het Veldhoeks Feest op vrijdagavond met het optreden van de Toneelgroep Veldhoek. Onder leiding van regisseuse Ingrid Sweers is de groep momenteel nog druk aan het repeteren voor de klucht 'Soms is geluk heel dichtbij'. De klucht speelt zich af in een bibliotheek met speciaal effect. Annabel en Frederikus behoren tot de arme adel. Ze zullen hun landhuis moeten verkopen om hun rekeningen te kunnen betalen. Het huis is opgeknapt, alléén de bibliotheek nog niet. Het huis is in bezit geweest van de oom van Annabel, die op mysterieuze wijze is verdwenen. Sindsdien is er niemand meer in deze ruimte geweest. Een hele bijzondere makelaar gaat de verkoop begeleiden met zijn fotografe. Wanneer de snelle zakenman met zijn vriendin met de auto strandt, blijkt dat hij de makelaar en de fotografe kent. Maar of ze daar blij mee zijn? Een klucht dat staat voor vele lach momenten, maar ook ontroerende momenten. Toneelgroep Veldhoek bestaat uit Chantal Muller, Mark Schoppers, Kevin Bretveld, Jori Groot Wassink, Mariël Bloemendal, André Bouwmeester, Tamara Meulenveld, Esther Mulderije, Ria Ankersmit en Kim Plegrim. Souffleuse zijn Gerrie Visschers en Sandra te Veldhuis en grimeur Janet Klein Winkel. De voorstelling begint om 19.30 uur. Na afloop vindt er een after party plaats met medewerking van de band Freeline.

Optocht

Zaterdag 28 september begint de dag alweer vroeg. Om 10.00 uur vertrekt de optocht vanaf Eetcafé De Veldhoek naar het feestterrein aan de Kapersweg. Aan de optocht verleent dweilorkest Niet Zoegen Moar Bloazen uit Halle hun medewerking. Om 11.00 uur zal het eerste schot gelost worden bij het vogelschieten. Wie schiet koning Ronald Lusink van de troon? Ook kan iedereen zijn of haar talenten laten zien bij het vogelgooien, klepel- en schijfschieten. Bovendien is er voor pubers jeugdschieten. Aansluitend starten er diverse volksspelen en wordt door Stichting Jong en Actief het kinderfeest georganiseerd. Denk hierbij aan een springkussen, een stormbaan, mega voetbaldart, schminken, een rad van fortuin en een zweefmolen. Bovendien kunnen kinderen van de basisschool een kaart kopen om aan verschillende spellen mee te doen. Het zal een zeer verrassende middag worden.

Eindspel

Het middagprogramma wordt om 16.00 uur afgesloten met het nieuwe eindspel. Een speciale, hiervoor gevormde werkgroep heeft dit uitgewerkt. Wat het gaat worden is een verrassing, maar ongetwijfeld levert dat weer een spektakel op. Advies is om hiervoor droge kleding mee te nemen. 's Avonds vanaf 21.00 uur vindt er als afsluiting een Knalfeest met de showband Kaliber (terug van weggeweest) in feesttent plaats.

Meer berichten