Spontaan brachten de muzikanten van Sophia's Lust een serenade aan De Schaddenstekkers terwijl het publiek een polonaise inzette. Foto: Jan Hendriksen.
Spontaan brachten de muzikanten van Sophia's Lust een serenade aan De Schaddenstekkers terwijl het publiek een polonaise inzette. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

De Schaddenstekkers uitgezwaaid met serenade

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Spontaan brachten de muzikanten van Sophia's Lust bij de ontbinding van de allegorische optocht zondagmiddag bij 't Kulturhus een serenade aan hun mede muzikanten van de muziekkapel De Schaddenstekkers. De deelname aan de optocht vormde namelijk het allerlaatste optreden van De Schaddenstekkers. Na zeventig jaar houdt de muziekkapel op te bestaan.

De spontane serenade ontroerde zichtbaar de muzikanten van De Schaddenstekkers die tijdens de optocht ook veel bijval van het publiek kregen. Zo bedankten bewoners en een vriendengroep aan de Barchemseweg en in de Wilhelminalaan middels een schriftelijke dankbetuiging de muzikanten en ontvingen ze spontaan tijdens de optocht bloemen. Ook applaudisseerde het publiek spontaan een aantal malen. Onder het motto 'Noa 70 jaor bunt wie'j d'r met kloar. Reurle bedankt veur al die joaren gezelligheid!' speelden De Schaddenstekkers voor de allerlaatste keer hun bekende muzikale deuntjes vanaf een rijdende wagen.
Herman Lievestro (85) en Ap Kerkwijk (82) zijn er al die zeventig jaar bij geweest. Want vanaf de oprichting waren beide Ruurloërs actief voor De Schaddenstekkers. "Het is mooi geweest. Ik zal de wekelijks repetities op maandagavond in 't Schietkroontje gaan missen. Maar het is niet anders. Hoe ouder wij met elkaar werden hoe moeilijker het werd om de kapel in de benen te houden. Ik hang mijn muziekinstrument aan de wilgen", zegt Ap Kerkwijk die jarenlang altsax speelde na de serenade van Sophia's Lust.

Meer berichten