Uitvaartbeurs in de Barchkerk

BARCHEM - De Begrafenisvereniging Barchem e.o. organiseert vanwege zijn 50-jarig jubileum een uitvaartbeurs met als titel 'Uitvaart anno Nu'. bestaat deze zomer 50 jaar. De beurs wordt gehouden in de Barchkerk op zaterdag 21 september van 14.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de beurs houden verschillende ondernemers in de uitvaartsector een presentatie over de verschillende emotionele en praktische aspecten rondom rouw en verlies. Hierbij valt te denken aan laatste levensfasebegeleiding, kosten van een uitvaart, bloemwerk en natuurbegraven. Tevens is er een expositie met herinneringsfoto's en kunt u uw mening geven over de realisatie van een of meerdere familiekamers. Duo Carlijn en Eelco zullen de middag muzikaal omlijsten.

Vóór 1969 gingen de begrafenissen vanuit het huis van de overledene. Opbaring vond plaats in het voorhuis, de deel werd gebruikt als aula.
Eind jaren 60 kwamen er nieuwbouwwoningen in Barchem. In zo'n rijtjeshuis is veel minder gelegenheid tot het opbaren van een overledene. Zodoende ontstond het idee een opbaarmogelijkheid te creëren en werd de begrafenisvereniging opgericht.

Meer berichten