Talloze rij platen geven een beeld waar de kermisattracties worden opgesteld op de Blikmansweide. Foto: Jan Hendriksen.
Talloze rij platen geven een beeld waar de kermisattracties worden opgesteld op de Blikmansweide. Foto: Jan Hendriksen.

Talloze Ruurloërs in de startblokken voor de Septemberfeesten

RUURLO – De contouren waar de kermisattracties precies moeten komen te staan zijn op de Blikmansweide inmiddels door de Weidecommissie van Oranjevereniging Ruurlo en de Stichting Kermis Ruurlo 'uitgetekend'. Talloze rij-platen geven een beeld waar de attracties worden opgesteld.

Door Jan Hendriksen

Acht jaar nadat de Blikmansweide weer in gebruik werd genomen als feestterrein voor het Septemberfeest wordt de kermis dit jaar hieraan toegevoegd. Hiermee wordt gehoor gegeven aan een veel geuite wens van de Ruurlose bevolking en de gemeente Berkelland. Waar tot vorig jaar de fietsenstalling gesitueerd was, zullen nu de kermisattracties worden geplaatst. Hiervoor zijn extra voorzieningen getroffen, zoals het leggen van honderden meters aan rij-platen. Mochten de weersomstandigheden eind deze week wat minder gunstig zijn dan blijft het terrein goed toegankelijk voor het publiek. "Dit jaar gaan we ervaren hoe een en ander uitpakt om volgend jaar in ons 75-jarig jubileumjaar de puntjes op de 'i' te zetten ", zo verklaart voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo.

Tijdens de Ouderenmiddag die vrijdag om 14.00 uur begint treedt het duo Een en Ander bestaande uit Erik Knoef en Anita Oldenhave op. De Barchemse tram Bello rijdt de ouderen vanaf 13.00 uur bij Kogelman richting Hemminkhof richting hoek Wildenborchseweg/Vijverweg richting hoek Vijverweg/Wiersseweg richting hoek Boomgaard/Loolaan naar het feestterrein. De tweede rit start om 13.30 bij woonzorgcentrum De Bundeling.

Op talloze fronten wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen voor de 57ste editie van de Ruurlose Septemberfeesten onder het motto 'Reurle Neugt Oe'. Zo is de horeca, die zich verenigd hebben in Stichting De Weide, druk in de weer met de inrichting van de feesttenten en het horecaplein en worden door de Zeskamp-commissie van Oranjevereniging Ruurlo de voorbereidingen getroffen voor de indeling van het wedstrijdterrein. Er hebben zich zeventien teams aangemeld voor de spelen, grotendeels afkomstig uit het Ruurlose buitengebied. De intentie is om ook nog een combinatieteam van twee straten te formeren. Daarnaast waren de muzikanten en deelnemers aan de Reurlse Proms Night afgelopen zondag nog druk aan het repeteren en waren buurtbewoners van diverse straten in de weer met hun (vernieuwde) straatversieringen. En ook de deelnemers aan de allegorische optocht legden hun laatste hand aan de creaties die zaterdag en zondag te bewonderen zijn. Kortom Ruurlo staat op diverse fronten in de startblokken voor het Septemberfeest.

Meer berichten