Tijdens de open dag van Scouting Ruurlo kan er volop geklauterd en gespeeld worden. Foto: PR
Tijdens de open dag van Scouting Ruurlo kan er volop geklauterd en gespeeld worden. Foto: PR

Open dag bij Scouting Ruurlo

RUURLO – Bij Scouting Ruurlo, de Van Heeckeren van Kellgroep, is op zaterdag 28 september van 13.00 tot 16.00 uur een open dag. Iedereen uit Ruurlo en omgeving is van harte welkom. Jong en oud kan kennismaken met de uitdagende activiteiten van Scouting. De open dag vindt plaats in en rond de blokhut Tuiterdbult aan de Gotinkveldweg 3 in Ruurlo.

Zo kunnen kinderen en jongeren bijvoorbeeld hangend aan de kabelbaan naar beneden suizen, de conditie testen op een hindernisbaan en natuurlijk ontbreekt ook een kampvuur niet. Daar boven kan men een stokbroodje bakken. Leiding en bestuur vertellen graag meer over de avontuurlijke activiteiten van de scouting.

Niet alleen kinderen en jongeren zijn welkom, maar ook ouderen. Scouting Ruurlo kan altijd vrijwilligers met affiniteit met buitenleven gebruiken. Hetzij als lid van de leiding om een speltak (leeftijdsgroep) met kinderen of jongeren te begeleiden, hetzij in een bestuursfunctie om te zorgen dat de groep kan blijven draaien. Scouting staat voor uitdaging. Bij scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren. "Scouting doet dat door een veelheid aan activiteiten aan te bieden, daar zitten sportieve onderdelen bij, maar ook het aanleren van vaardigheden. Wat te denken van het lopen van een hike (een tocht waarbij je een route loopt met behulp van GPS of kaart- en kompastechnieken), het bouwen van torens, tafels en draaimolens met hout en touw (pionieren), veilig vuur stoken, EHBO en niet te vergeten samen op kamp", zo verklaart voorzitter Pieter Corée van Scouting Ruurlo

Leeftijdsgroepen
Dat laatste doen de jongste leeftijdsgroepen, de Bevers (5 tot 7 jaar) en de Welpen (8 tot 11) in een blokhut of andere accommodatie, de Welpen soms ook in een tent. De oudere leeftijdsgroepen, de Scouts (11 tot 15 jaar) en de Explorers (15 tot 18 jaar) in tenten. Deze laatste leeftijdsgroep organiseert onder begeleiding de eigen activiteiten waaronder ook een kamp, dat regelmatig in het buitenland plaatsvindt. Zo zijn ze de laatste jaren naar Luxemburg en Duitsland geweest. Wie ouder is dan 18 jaar, is welkom hetzij als vrijwilliger, of bij de Stam. Deze laatste leeftijdsgroep (zonder eindleeftijd) heeft één keer per maand een bijeenkomst.

Iedereen
Pieter Corée: "Bij scouting is iedereen welkom. Geloof, sekse, huidskleur of handicap spelen geen rol, scouting staat open voor iedereen. Iedereen is dan ook van harte welkom op zaterdag 28 september tijdens de open dag van de Van Heeckeren van Kellgroep." Aanmelden voor de open dag hoeft niet, iedereen is vrij om gewoon te komen en mee te doen.


www.scoutingruurlo.nl

www.facebook.com/scoutingruurlo

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden