Repair Café houdt Berkelland scherp

BORCULO - De zomer houdt behoorlijk aan, maar de tijd om aan de tuin en heggen te denken is nabij. Om het tuingereedschap veiliger te maken houdt Repair Café Berkelland deze maand een slijpspecial. Botte gereedschappen zijn in het algemeen vaak onvoorspelbaar tijdens gebruik en dat kan gemakkelijk tot verwondingen leiden. Bovendien is het snoeien met scherp tuingereedschap (gladde snit) beter voor de beplanting.

Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers en messen van cirkelgrasmaaiers. Maar ook beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen worden weer perfect scherp gemaakt. Uiteraard kan men er ook terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin-, en keukenapparaten als Senseo's of Nespresso's en het vervangen van horlogebatterijen.
Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken, met name bedoeld voor hen die dat zelf niet (meer) kunnen.De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. De reparaties zelf zijn gratis maar een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan wordt de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.
Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met coördinator Wijnand Bleumink, dagelijks van maandag t/m zaterdag via tel 06-57977625 of via email: repaircafeberkelland@kpnmail.nl. Algemene informatie is te vinden op de website.

www.repaircafe.org

Meer berichten