Van Kernebeek stopt in Borculo

BORCULO - Bijna een eeuw konden inwoners van Borculo en omgeving voor sieraden, horloges en brillen terecht bij Van Kernebeek. Maar de juwelier/opticien stopt er binnenkort mee. In het pand aan het Muraltplein 6 komt een vestiging van optiekketen Pearle.

De oudste zaak van Borculo is een begrip in de regio. Drie generaties Van Kernebeek dreven de winkel, die in 1921 werd opgericht door de opa van de huidige eigenaar, Erik van Kernebeek. Eriks vader Henk, nu 89 jaar oud, begon er als klein jongetje al klokken en horloges schoon te maken. Vroeger werd er 's nachts zelfs doorgewerkt om alles klaar te krijgen, vertelt Henk. Eva van Kernebeek heeft met heel veel plezier dertig jaar in Borculo gewerkt: "Ik geniet van contact met klanten en dat ik ze van een kundig advies kan voorzien. Vandaag nog een bloemetje van een klant gekregen, als dank voor de goede zorg. Dat is toch fantastisch."
De vestiging van Van Kernebeek in Lochem (Nieuwstad 25) blijft wel open. Deze bestaat inmiddels ook al weer veertig jaar, en gaat zich nu verder toeleggen op sieraden en horloges. De winkel in Borculo blijft tot half oktober open. Tot die tijd kunnen de klanten profiteren van een leegverkoop met flinke kortingen, tot 70 wel procent.

Meer berichten