Rik Kamperman zingt samen met het orkest van Sophia's Lust onder meer  'Zij gelooft in mij' van André Hazes. Foto: Jan Hendriksen.
Rik Kamperman zingt samen met het orkest van Sophia's Lust onder meer 'Zij gelooft in mij' van André Hazes. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

Er zit muziek in de Septemberfeesten

Reurlse Proms Night belooft muzikaal spektakel te worden

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Het belooft donderdagavond in een van de feesttenten op de Blikmansweide een spectaculair muziekfestijn te worden: de Reurlse Proms Night, voor en door Ruurloërs. Waarmee de traditie van een muzikale openingsavond voor de Reurlse Septemberfeesten wordt voortgezet.

Afgelopen zondag vond in Het Kulturhus de generale repetitie van de 'Proms' plaats. Vanaf sportpark 't Rikkelder waren rond het middaguur de muzikale klanken van de orkestleden van Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust te horen.
De nooduitgang van de grote zaal staat open. Vol overtuiging zingt Rik Kamperman onder begeleiding van het orkest het nummer 'Zij gelooft in mij' van André Hazes. En 'geloof' in een prachtige muzikale avond hebben de muzikanten. Onder leiding van dirigent Mark ten Breul stonden de wekelijkse repetities van het orkest het afgelopen jaar immers grotendeels in het teken van deze Reurlse Proms Night.
Voor de Proms zijn alle muziekstijlen door elkaar gegooid. Van bekende klassiekers tot keiharde rocknummers. "Het wordt een gevarieerde muzikale avond in een totaal andere setting dan wat men gewend is van Sophia's Lust", zegt Hans ter Horst die deel uitmaakt van het orkest. Samen met Peter Weenk opperde hij het idee om dit jaar een 'Proms' te organiseren op de 'Reurlse' openingsavond. Want Reurle Live slaat namelijk een jaartje over. Naast het orkest van Sophia's Lust zitten en staan donderdagavond ook Quinten Pieters (piano), Floris Lievestro (basgitaar), Rik Kamperman (zang en gitaar), Florian Asselman (zang) en Nicole Kasteel (zang) op het podium. Daarnaast verzorgen ook De Sleppers bestaande uit Rik Kamperman, Michiel Ras, Peter Weenk en Ype-Jan Banda enkele optredens, bijgestaan door een blazerssectie van Sophia's Lust. "Kortom een prachtig muzikaal spektakel waar ik samen met alle muzikanten naar uitkijk", aldus Ter Horst.

Top 2000
Verantwoordelijk voor de 'setlist' die uit maar liefst twintig nummers bestaat zijn Merel Lievestro en Thomas Roessink. En die bevat nummers uit de Top 2000 zoals 'Bohemian Rhapsody' van Queen, 'Proud Mary' van Tina Turner, 'Music' van John Miles, 'Iedereen is van de wereld' en 'Dansen op de vulkaan' van De Dijk tot 'Feeling Good' van Michael Bublé. Ook de Evenementencommissie van Sophia's Lust heeft de nodige inbreng en medewerking verleend. Hilda Haselberg zal de avond presenteren. Hans ter Horst; "En wat ook absoluut vermeld mag worden is dat de Oranjevereniging en Ruurlose Horeca op alle fronten hun medewerking hebben gegeven. Donderdagmiddag na de soundcheck krijgen alle medewerkers bijvoorbeeld een buffet aangeboden door de horeca en tevens voor de deelnemers een passepartout voor het feestweekend.

Gratis
De Reurlse Prom Night begint om 20.30 uur en is gratis toegankelijk. Woensdagavond zijn er bij café-restaurant de Tapperij tegen gereduceerd tarief munten verkrijgbaar (twee euro) voor onder meer de Reurlse Proms Night.

Meer berichten