Weliestraat publiekswinnaar

Jury verdeelt prijzen in vier categorieën

BORCULO – Tijdens de Septemberfeesten in Borculo waren alle opgegeven buurten versierd. Dit jaar zijn er drie nieuwe buurten bijgekomen. Niet alleen kunnen inwoners de versieringen bewonderen tijdens de lichtroute, maar ook de jury die elk jaar weer prijzen uitdeelt. De winnaars zijn reeds bekend, maar de lichtroute is nog tot en met zondag 8 september te bekijken.

Het versieren van een tuin is een lastige klus, vooral als je met de droogte van afgelopen maand moet werken. De natuur lag er niet altijd groen bij, maar dat heeft de juryleden niet weerhouden om de beste tuinen uit te zoeken. Er werd gejureerd over vier verschillende categorieën: grote straatverlichting, kleine straatverlichting, objectverlichting en tuinen. De overduidelijke winnaar van de grote straatverlichting is 'De weg naar zonsondergang' in de Hessenstraat. In de Geesterse binnenweg was 'Vreemde vogels' de winnaar van de kleine straten, 'Een brug te ver' in De Kotte Moat heeft de objectenprijs gewonnen en heeft de tuin aan de Mormanshof 5 gewonnen in de categorie 'Tuinen'. Ook was er een publieksprijs te winnen: 'Phoenix Rising' van Weliestraat ging met de eer strijken.

Na de Hessenstraat scoren de Slingestraat en de Burgemeester van Weliestraat hoog bij de grote straten. Bij de kleine straten volgen de Hofstraat en Berkellaan op 2 en 3. Bij de objecten staan Zone College en 't Bijkerkwartier achter nummer 1, en na Mormanshof volgen bij tuinen de Dokter Scheylaan 5 en Ruurloseweg 6.

Meer berichten