Een enthousiaste groep buurtbewoners van de Barchemseweg heeft zich ingespannen om de nieuwe straatversiering helemaal gereed te maken voor het Septemberfeest. Foto: Marije Stomps
Een enthousiaste groep buurtbewoners van de Barchemseweg heeft zich ingespannen om de nieuwe straatversiering helemaal gereed te maken voor het Septemberfeest. Foto: Marije Stomps

Pluk van de Petteflet woont even in Ruurlo

RUURLO – De Petteflet, waar staat die eigenlijk? Nou, aan de Barchemseweg in Ruurlo natuurlijk! Tenminste, als het Septemberfeest is in het dorp. Zie je Pluk ook rijden met zijn brandweerwagentje? Dit iconische kinderfiguurtje uit de boeken van Annie M.G. Smidt is het thema van de nieuwe straatversiering van buurtvereniging 't Kom-End van de Barchemseweg.

Eigenlijk is de Barchemseweg, en dan het laatste gedeelte, van de kruising met de Van Heeckerenlaan en de Garvelinkkampweg tot tankstation Kanters, helemaal niet opgenomen in de verlichtingsroute. Toch doet de buurt al jarenlang mee met straatversiering, omdat de straat toch één van belangrijkste toegangswegen is tot het dorp en het er gewoon bij hoort als het Septemberfeest is. Omdat de oude versiering wel erg gedateerd was, stak een clubje enthousiaste buurtbewoners vorig jaar de koppen bij elkaar en werd nieuwe straatversiering aangeschaft. Deze zal bij jong en oud in de smaak vallen, want het thema is Pluk van de Petteflet. Dit roodharige jongetje speelt de hoofdrol in kinderboeken van Annie M.G. Smidt en is getekend door Fiep Westendorp. Het boek stamt uit de jaren '70, maar de avonturen van Pluk zijn ook nu nog hartstikke leuk om te lezen. Sterker nog: een aantal jonge buurtkinderen wordt tegenwoordig voor het slapengaan zelfs voorgelezen uit Pluk van de Petteflet. En dat allemaal door de nieuwe straatversiering.

Eye-catcher
Met de komst van Pluk naar de Barchemseweg is ook buurtvereniging 't Kom-End actiever dan ooit. Naast het jaarlijkse buurtfeest, dat al sinds mensenheugenis in de straat wordt gehouden, zijn er zelfs plannen om meerdere buurtactiviteiten door het jaar heen te organiseren. Maar voor nu ligt de focus op het Septemberfeest en het zo mooi mogelijk versieren van de straat. Daaraan werd de afgelopen weken al hard gewerkt, met het uitzoeken, schoonmaken en opknappen van Pluk en zijn vriendjes. Hoe de straatversiering uiteindelijk opgesteld gaat worden en eruit ziet, kan iedereen voor zichzelf komen bekijken tijdens het Ruurlose Septemberfeest. Er kan al wel worden verklapt dat er een imposante eyecatcher aan de Barchemseweg zal verrijzen!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden