Koningspaar met hun prins: vlnr Jorn Kok, Mariska Bakker en Mike Lemmers. Foto: Gerry te Walvaart.
Koningspaar met hun prins: vlnr Jorn Kok, Mariska Bakker en Mike Lemmers. Foto: Gerry te Walvaart.

Warm Barchems feest met een donderend einde

Algemeen

BARCHEM – Van woensdagmiddag tot en met zaterdagavond half tien was het prachtig warm zomerweer, totdat een flinke onweersbui zaterdagavond een plotseling einde maakte aan het Barchems Feest.

Door Jan Hendriksen en Gerry te Walvaart

Op woensdagmiddag waren het De Grolse Hofzangers die met hun liedjes de seniorenmiddag verzorgden. Ook enkele playbacknummers door kinderen en volwassenen die donderdagavond zouden optreden stonden ook op het podium. Om 20.00 uur kwam muziekvereniging Crescendo het Barchems Feest muzikaal officieel openen.
Op donderdagavond zorgden inwoners van Barchem zelf voor spektakel op het podium. Met veertien playback-nummers werd het een hilarische avond. Van operette tot liedjes van Kinderen voor Kinderen en medleys van verschillende nummers en muzieksoorten werden door de artiesten de nummers ten gehore gebracht. Daarna werd het feest voortgezet met muziek van Take2. Voor de kinderen was er vrijdag een film waarna de kermisattracties open gingen. Kinderen kregen een ballonnenfiguur en/of werden geschminkt.
Op zaterdag was er ook kermis, maar waren de optocht en het vogelschieten ook belangrijke activiteiten. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen als bij de jeugd moest een vogel naar beneden geschoten worden. Jorn Kok werd dan ook tot de nieuwe Schuttersprins benoemd. De mannen gingen voortvarend te werk maar deden er toch het langst over eer zij de vogel naar beneden hadden geschoten. Bij de vrouwen duurde het nogal lang voordat de eerste stukken eraf vielen, maar plotseling ging het erg snel. Heel lang hingen bij zowel de mannen en bij de vrouwen de vogels 'wiebelig' aan de spijker. Toch lukte het Mariska Bakker om bij de vrouwen de uiteindelijk de laatste resten van de romp naar beneden te schieten en werd ze tot Schutterskoningin 2019 gekroond. Na nog eens ongeveer vijftien toch wel rake schoten kwam ook bij de mannen het laatste stuk hout van de vogel naar beneden door een schot van Mike Lemmers.
Nadat de prijzen voor de optocht waren uitgereikt, weerden de nieuwe hoogheden officieel gehuldigd. waarna het met medewerking van de band 'Hertogh' en DJ Ronny doorging tot iets over negenen een onweersbui een vroegtijdig einde aan het Barchems Feest maakte.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant