De winnende wagen was voor de helft kleurrijk omdat de andere zijde in geheel wit was afgebeeld, gekleed en geschminkt. Foto: Gerry te Walvaart.
De winnende wagen was voor de helft kleurrijk omdat de andere zijde in geheel wit was afgebeeld, gekleed en geschminkt. Foto: Gerry te Walvaart.

Kleurrijke originele wagens en loopgroepen Barchemse optocht

Algemeen

BARCHEM – Zaterdag rond de middag trok tijdens het Barchems Feest een mooie optocht door de straten van Barchem met kleurrijke originele wagens en loopgroepen. De winnende wagen was voor de helft kleurrijk omdat de andere zijde in geheel wit was afgebeeld, gekleed en geschminkt. Deze wagen 'Het jaar van Rembrandt' van de groep Kris Kras kreeg van de jury de hoogste puntenscore (444) en ook ontvingen zij de publieksprijs.

Door Jan Hendriksen en Gerry te Walvaart

Tweede in de categorie wagens werd de groep Zuydtzicht met als thema 'Oude ambachten (404 punten) en derde de groep Zwiepsebroek met 'De Fabeltjeskrant' (395 punten). Bij de loopgroepen ging de eerste prijs naar de vriendengroep 'Portie gemengd' met hun 'Ap(p)en op de fiets'. De meidengroep Doorgedraait, bestaande uit vier meiden, won de aanmoedigingsprijs met hun wagen 'Zwembad op wieltjes'. Muziek van Scouting Lochem, muziekkapel Schaddenstekkers uit Ruurlo en het showorkest Apollo uit Goor zorgden voor gezelligheid in de optocht. Op een vaste plek speelden de Barchemse muzikanten van Crescendo en het dweilorkest De Dwarsbloazers uit Sint Isidorushoeve een gezellig stukje muziek. In totaal namen vier loopgroepen en negen wagenbouwgroepen deel aan de optocht.

Uitslagen optocht
Loopgroepen: 1. Vriendengroep Portie gemengd: Ap(p)en op de fiets' 351 punten; 2. BarchHulp: BarchHulp 317; 3. Heidense meiden met kroost: Poedelprijs 305; 4. De Barchkerk: Barchkerk 299.
Wagens: 1. Kris Kras: Het jaar van Rembrandt 444 (wisselbeker en publieksprijs); 2. Zuydtzicht: Oude ambachten 404; 3. Zwiepsebroek: Fabeltjeskrant 395; 4. Woodbrookersweg/Lochemseweg: Doeslief 377; 5. 't Onderdeurke: Brandweerman Sam; 6. Unit 2 Barchschole: Kunst & Kids; 7. Barchemers 2.0: 't Kuupke; 8. Vriendengroep Heure: Sprookjes met een twist 320; 9. Doorgedraait: Zwembad op wieltjes (aanmoedigingsprijs).

Vogelschieten
Mannen: romp en schutterskoning: Mike Lemmers; linkervleugel: Frank Bannink; rechtervleugel: Anton Bannink: staart: Arjan Wanschers; kop: Gerrit Nijenhuis.
Vrouwen: romp en schutterskoningin: Mariska Bakker; linkervleugel: Wendy Wentink; rechtervleugel: Thera van de Sprenge; staart: Mini Bröcker; kop: Ans Dinkelman.
Jeugd: romp en schuttersprins: Jorn Kok; linkervleugel: Sil Benning; rechtervleugel: Teun Sprukkelhorst; staart; Bouke Blanckenborg; kop: Indy Stegeman.

Klepelschieten
1. Rinie ter Haar; 2. Jan Schoolen
.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant