Foto: PR KunstKring Ruurlo
Foto: PR KunstKring Ruurlo (Foto: )

Eeuwenoude technieken in een modern jasje bij KunstKring Ruurlo

RUURLO - Maandag 30 september start bij het Kulturhus in Ruurlo de korte cursus wolvilten en op zaterdag 21 september is er een workshop glasfusie. Geïnteresseerden die hun creativiteit willen ontwikkelen en met de mooiste kunstcreaties naar huis willen gaan, zijn dan ook van harte welkom in het atelier van het Kulturhus aan de Nieuwe Weg 5 in Ruurlo.

Woltvilten
Wolvilten is een eeuwenoude techniek uit de prehistorische bronstijd met veel moderne toepassingen. Van sieraden tot tassen, hoedjes, sjaals en zelfs jasjes of jassen, dekens of wandkleden. Tijdens deze workshop voor beginners en gevorderden onder leiding van de ervaren docente Wil de Waard beleef je de magie van het vilten met water en zeep. Plukjes zachte wol, warm water en al snel voel je de wol onder je handen krimpen… een magisch moment! Vilt is een niet-geweven textielsoort, die ontstaat door het samenpersen van gewassen en gekaarde wol. In de cursus wordt gewerkt met lontwol in een groot aantal kleurvariaties en zelfs zuivere zijdevezels. Deze cursus duurt vier maandagochtenden en start op 30 september. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt dus tijdig opgeven wordt aanbevolen.

Glasfusen
Onder leiding van docente Irma Derksen kunnen beginners en gevorderden een workshop glasfusie volgen. Glasfusen is het samensmelten van glas in een glasoven. Deze bijzondere manier van glas verwerken geeft prachtige resultaten. Door archeologen wordt gesteld dat glasfusing door de Egyptenaren 2000 jaar vóór Christus werd beoefend en later door de Romeinen verder werd ontwikkeld en verspreid. In het begin van de 20ste eeuw herwon glasfusing aan populariteit, vooral in Amerika. Glasfusing neemt nu een belangrijke plaats in naast andere glastechnieken. Tijdens deze workshop maken deelnemers hun eigen unieke glasobject met allerlei kleuren glas: staande objecten, raamhangers, schalen en meer. De workshop is op zaterdagmiddag 21 september.

Meer informatie over de cursussen is te vinden op de website van de KunstKring Ruurlo www.kunstkringruurlo.nl/cursussen of telefonisch bij Lieneke Tanis, tel. 0651609497 of
per mail: cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden