Wahnsinn. Foto: PR
Wahnsinn. Foto: PR

Septemberfeest in Borculo: twee feesten in één

Algemeen

BORCULO - Het bestuur van de Borculose Septemberfeesten voert dit jaar een aantal nieuwe onderdelen toe aan het uitgebreide programma. Meest in het oog springend het Septoberfest op de zaterdagmiddag na de optocht, met een dikke knipoog naar de beroemde Oktoberfesten in het zuiden van Duitsland. Wie direct na de optocht naar de feesttent loopt, komt onmiddellijk in 'Duitse' sferen: mooi aangeklede lange tafels, bierbanken, vrijwilligers in lederhosen en dirndlkleding en de polkapowerband WAHNSINN die voor de juiste muzieksfeer zorgt.

'En hoe mooi zou het zijn als ook de bezoekers in lederhose en dirndljurk komen, dat zou het feest helemaal compleet maken', aldus de enthousiaste voorzitter Hanjo Willems. Het is een van de nieuwe onderdelen binnen het programma van de Septemberfeesten. Hiermee wil het het bestuur een aantrekkelijk programma aan bieden voor jong en oud. Door de kermis te verplaatsen naar de parkeerplaats bij het gemeentehuis, kunnen feestgangers gemakkelijk heen en weer lopen van feesttent naar kermis, hetgeen de sfeer ten goede komt. De prijsuitreiking na de optocht blijft in de feesttent. De route van de optocht is als volgt: Hoflaan - Ruurloseweg – Burg. Bloemersstraat – Burg. Van Weliestraat – Pagendijk – Steenstraat – Voorstad – Muraltplein – Burg. Bloemersstraat – Koppeldijk – Graaf Wichmanstraat – Spoorstraat – Needseweg. Aanvang: 14.30 uur.

Naast het Septoberfest krijgt ook de woensdagavond een iets andere invulling. Er is een kinderdisco en Lonnie Ballonnie maakt voor de kinderen de mooiste creaties van ballonnen, terwijl iets verderop de buurten bij de marktspelen strijden om de hoogste eer. Na de spelen zullen Plork en de Aannemers de feesttent op kop zetten tijdens een van hun laatste optredens.

Bestuur
Het Oranjecomité verwelkomt dit jaar twee nieuwe leden in zijn gelederen; Anna Huizinga en Liona van Maasakkers. "Zij gaan ervaren hoe het is om aan de andere kant van de bar te staan", zeggen bestuursleden Joop Jansen en Jeroen Bolster, die inmiddels de nodige ervaring hebben opgedaan. Joop en Jeroen zijn enthousiast over de nieuwe werkwijze van het bestuur en de ideeën die worden besproken. Cindy Baak, Willie Elschot, Herbert Stoltenberg en Sybe Siderius completeren het bestuur. "We hebben er enorm veel zin in er een fantastisch feest van te maken!"

Bekijk het volledige programma op www.septemberfeest.nl, of meld je aan voor de optocht of lichtroute via www.septemberfeest.nl/deelname.


 

De route van de optocht. Afbeelding: PR Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant