De optocht behoort tot een van de hoogtepunten uit het feestprogramma van het jaarlijkse Barchems Feest. Foto; Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen.
De optocht behoort tot een van de hoogtepunten uit het feestprogramma van het jaarlijkse Barchems Feest. Foto; Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen.

Barchems feest met muziek, kermis en optocht

BARCHEM –De inwoners van Barchem vieren van woensdag 28 tot en met zaterdag 31 augustus het Barchems Feest, die dit jaar ook weer georganiseerd wordt door Vereniging Contact Barchem.

Door Jan Hendriksen en Gerry te Walvaart

Nadat op zondag 25 augustus om 10.00 uur de openluchtdienst op het Dorpsplein met als thema 'Vlieger je mee' is gevierd, gaat het programma van het Barchems Feest 2019 op woensdag 28 augustus in dorpshuis 't Onderschoer verder met een middag voor de senioren. Hier zullen een aantal playbackgroepen optreden. Ook de zanggroep Grolse Hofzangers uit Groenlo zal zijn beste stem opzetten voor gezellige liederen. Tussendoor zullen een hapje en drankje niet ontbreken. Om 20.00 uur zal muziekvereniging Crescendo enkele nummers ten gehore brengen, waarvoor alle inwoners van Barchem en omgeving zijn uitgenodigd. Donderdagavond 29 augustus wordt het feestprogramma in 't Onderschoer gevuld met optredens door artiesten uit Barchem en omstreken tijdens de Barchemse Artiestenavond en door de band Take2. Verschillende Barchemse groepen zullen optreden met muziek en acts en dat betekent een muzikale en hilarische avond. Na het optreden zorgt de band Take2 voor muziek, zodat er gedanst kan worden tot in de kleine uurtjes. Aanvang om 20.00 uur: zaal open om 19.30 uur. Zowel woensdag- als donderdagavond is er een verloting.

LonnieBallonnie

Vrijdagmorgen 30 augustus worden er voor de kinderen van De Barchschole films gedraaid, waarna ze om 12.00 uur naar de kermis kunnen gaan. Hier zal ook een springkussen zijn, LonnieBallonnie zal mooie figuren maken en men kan zich hier laten schminken. Vrijdagavond wordt het feest voortgezet door de band Kabaal in de feestzaal van 't Onderschoer. Zaal open om 21.00 uur.

Optocht

Zaterdagmorgen 31 augustus wordt iedereen om 7.00 uur gewekt door de reveille, waarna de mensen voor de optocht zich kunnen gereedmaken om op tijd in Barchem te zijn. Om 11.30 uur zal de optocht door de straten trekken. 's Middags om 15.00 uur begint het vogelschieten en het klepelschieten voor mannen en vrouwen en de jeugd. Ook de kermis is dan geopend. Wanneer de vogels naar beneden zijn geschoten vindt de huldiging van het koningspaar en ook de prijsuitreiking van de optocht plaats. Daarna zal het feest worden voortgezet door de band Hertogh, afgewisseld met DJ Ronnie.

Speciale munten

Voor dit Barchems Feest heeft de horeca in Barchem (H.I.B) speciale munten laten maken die in bij 't Onderschoer, HCR In de Groene Jager en op het Dorpsplein te gebruiken zijn. De commissie van het Barchems Feest van Contact Barchem hoopt dat Barchem weer mooi versierde straten zal laten zien en dat de komende weken veel mensen druk zijn met het instuderen van een act of het maken van een wagen c.q. loopgroep voor de optocht.


www.contact-barchem.nl

 

Meer berichten