Berkelfestival kent vol programma

BERKELLAND - Nog maar een paar dagen, dan gaat het Berkelfestival 2019 van start. De inzet en de ideeën van velen aan beide kanten van de grens hebben geresulteerd in een uitgebreid programma – niet alleen op de centrale locatie Gescher, maar op veel plekken langs de 115 kilometer lange Berkel. Er is voor elk wat wils, variërend van muziek, theater, sport en kinderactiviteiten tot en met fietstochten en rondleidingen. Een geweldig programma van 23 tot 25 augustus om de Berkel als grensoverschrijdende levensader te vieren.

In Almen biedt het festival op zaterdag 24 augustus een sfeervol cultuurprogramma: de hoogtepunten uit het werk van de dichter A.C.W. Staring worden op kunstzinnige wijze vertolkt in de vorm van natuur, woord, historie, sound poetry en composities. Er zijn gedichten in Museum Staal, muziek van de pianiste en componiste Mariëtte Hehakaya en culinaire genietingen in Landhotel De Hoofdige Boer.
Op de centrale locatie Gescher, op een half uurtje rijden van de Nederlandse grens, concentreren de activiteiten op zondag zich op de weide op de Rodelberg. Naast spijs en drank en diverse meedoe-activiteiten is er ook een gevarieerd podiumprogramma. Nadat de dag is ingeluid met een oecumenische dienst (10.30 uur) zijn er verschillende muziek- en dansvoorstellingen. Ook wordt om 16.30 uur op het podium het stokje van het Berkelfestival doorgegeven: Thomas Kerkhoff, burgemeester van Gescher, overhandigt symbolisch een kleine vrouwenfiguur, de 'Badende', aan burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland, volgend jaar de centrale locatie van het festival.

Koorfeest
Een van de smaakmakers op het hoofdpodium aan de Rodelberg is een groot koorfeest. Hier treden van 15.00 tot 19.00 uur maar liefst twaalf koren op, waaronder ook het Surprise Koor Lochem.
De kleine tegenhanger van dit grote podium is de zogenaamde 'Bonsai Bühne' direct aan de oever van de Berkel, met vanaf 11.30 uur een programma voor de muzikale fijnproever. Volbloed muzikant Sebastian Netta heeft met dit podium zijn droom waargemaakt. Op een oppervlak van nauwelijks negen vierkante meter kan met minimale middelen de mooiste muziek naar bijzondere plekken worden gebracht. Hijzelf staat vanaf 16.45 uur op dit podium met pianist Mike DelFerro en de in Nederland woonachtige topcelliste Maya Fridman. Het motto luidt: 'Jazz meets classic'.
Alle details en het complete podiumprogramma van het Berkelfestival zijn te vinden op onderstaande website en op de Facebook-pagina Berkelfestival.

www.berkelfestival.eu

Meer berichten