De Red Devil behaalde in Montfoort een negende plaats.Foto: PR.
De Red Devil behaalde in Montfoort een negende plaats.Foto: PR. (Foto: Jan W.H. Bakker)

Ruurlose Red Devil goed op weg

RUURLO - Het Red Devil Tractorpulling Team Ruurlo is op de weg terug. De problematiek met de motor uit het begin van het jaar lijkt overwonnen. De Ruurlose duivel begint weer mee te tellen.

De Red Devil reisde zaterdag 17 augustus af naar Hoogblokland in Zuid Holland voor de op één na laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Maar het regende daar twee uur lang flink en het wedstrijdprogramma werd omgegooid. Om tijd te besparen werd er met een 'floating finish'-principe gereden. Dat betekende geen finales en rijden met een zwaardere sleepwagenafstelling. Het vinden van grip was door de vele regen lastig op deze natuurklei-baan. Daarom besloot het team om in een hoge versnelling met wielspin zo ver mogelijk te komen. Rijder Maikel Hendriksen mocht als negende aanhaken en zette de trekker weg op een afstand van 83,33 meter. Goed voor een achtste plaats.
Op zaterdag 3 augustus had de Red Devil in Lochem gereden: een thuiswedstrijd voor het team van Wim en Maikel Hendriksen. Tijdens die wedstrijd werd er groots uitgepakt met een stand en zijn vele sponsoren en genodigden verwelkomd. Het was het spannend om te zien of de trekker de hoopgevende run van Harskamp kon evenaren. Maikel was als achtste van de klasse chauffeur van dienst. Hij kwam goed weg en zette een afstand weg van 92,94 meter. De motor kon de gekozen versnelling aan het eind niet meer helemaal bolwerken. Deze afstand was goed voor een twaalfde plaats.
De week erop moest het team aanhaken in het Utrechtse Montfoort. Tijdens deze wedstrijd was Wim Hendriksen de bestuurder. Hij moest als derde van de klasse aanhaken en hierdoor had het team weinig tijd om te kijken wat de baan aan grip bood. Na een mooie run kwam hij toch op een afstand van 96.46 meter, goed voor een negende plaats.
Het Red Devil-team is zeer tevreden met alle bereikte afstanden van de afgelopen wedstrijden. De volgende competitiewedstrijd voor de Red Devil staat voor zaterdag 28 september op het programma, in het Brabantse Halsteren.

Meer berichten